Biografija

Diana opisana kot naivna in nezrela

snč
28. 6. 2017, 07.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

70. rojstni dan bo soproga princa Charlesa Camilla 17. julija zaznamovala na prav poseben način. Izšla bo namreč njena biografija, v njej pa seveda tudi kup razkrij iz prvega zakona njenega moža.

arhiv Svet24
Prinčeva zaročenka Diana in njegova nekdanja ljubica sta bili sprva prijateljici.

Avtorica vroče knjige je pisateljica in že preverjena biografinja kraljevih osebnosti Penny Junor.

Charlesovi in Camillini prijatelji so ji celo zaupali, kako se je Charles vso noč pred poroko z Diano utapljal v solzah, saj je prepozno spoznal svojo zmoto, da Lady Di nikakor ni ženska, s katero si želi deliti svoje življenje.

Ko je Charles Diani nataknil poročni prstan, se je otožno zazrl v cerkveno klop, kjer je sedela Camilla.

Vojvodinja Cornwalska Camilla Parker Bowles je izidu že dala svoj blagoslov, a tisti, ki so odlomke že prebrali, pravijo, da je glavni lik v knjigi tako ali tako princesa Diana – ki pa se iz preranega groba ne more braniti in ničesar reči zoper opis svojih karakteristik. Te so v knjigi jasne: bila je naivna in nezrela, živela je v svojem fantazijskem svetu ljubezenskih romanov.

Ljuba le trem

Menda so Charlesa na Diano opozarjali mnogi prijatelji in prijateljice, češ da ona ni zaljubljena vanj kot v moškega, temveč samo v idejo, da postane princesa. »Bila je povsem osredotočena na Charlesa, se obnašala točno po njegovih željah, govorila samo besede, za katere je vedela, da si jih želi slišati. Bila je kot na avdiciji, na kateri pa je bila izbrana,« je že takrat dejal in zdaj za biografijo ponovil Norton Romsey, vnuk lorda Mountbattena.

Edini trije, ki so Diano vzljubili, so bili kraljica Elizabeta, saj je bila Diana vnukinja njene prijateljice Lady Fermoy, ter – kako zanimivo – Charlesova prijateljica Camilla Parker Bowles in njen soprog Andrew, katerima se je zdela prijetna in duhovita, še posebej pa sta oboževala njen sproščen odnos z njunima otrokoma.

Viri z dvora so pisateljici enoglasno potrdili, da je imela tudi Diana sprva Camillo zelo rada in da sta gojili prijateljski odnos.

Razdvojena

Camilla je izid knjige odobrila, Diana ga brez dvoma ne bi.

In kakor se je Diana zdela zaljubljena, Charles pa upajoč, da bo naklonjenost do mlade Diane prerasla v ljubezen, se v biografiji kot najbolj tragična podoba naslika Camilla. Njen mož ji namreč nikdar ni bil zvest, njegovi skoki čez plot pa so bili malodane javni. Bolečine, kot jo je ob brezvestnem soprogu doživljala sama, ni želela povzročiti nobeni drugi ženski, kaj šele ljubi Diani.

A ko je intima med Charlesom in Camillo spet dobivala krila, je Diana temu primerno postala nanjo alergična. Celo ko je vojvodinja zbolela za meningitisom in ji je Charles v bolnišnico poslal rože, je Diana menda dobila napad besa.

A kakorkoli je Diana v biografiji opisana, ostaja kraljica ljudskih src. Camilla pa je tista, ki je dobila ljubezen svojega življenja.