Pol človek pol pošast

Vaščane preplašilo bitje, ki ga je poslal sam hudič

S.R.
23. 6. 2017, 11.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Lokalnemu prebivalstvu v južnoafriški vasi Lady Frere je to bitje že ob rojstvu pognalo strah v kosti.

Facebook
Fotografije so pristne.

Domačini, vas šteje približno 4000 duš, so ga označili za pol človeka in pol pošast, trdijo pa, da ga je poslal sam hudič. No, povrgla ga je ovca. Številni menijo, da je rojstvo tega spaka posledica zoofilije in čarovništva.

Vodja lokalne veterinarske službe in vaški razumnik Lubabalo Mrwebi je priznal, da je bilo jagnje, ki se je sicer skotilo mrtvo, na prvi pogled sila podobno človeku, vendar poudarja, da v njem ni bilo nič človeškega. »Lahko potrdimo, da ne gre za lažne fotografije, temveč za hudo deformirano jagnje, ki ga je ta teden v naselju Lady Frere skotila ovca in ki ima na prvi pogled človeško podobo. Vendar ne gre za človeka, temveč za deformirano mrtvorojeno jagnje, ki ga je zaplodil oven in ki se je v zgodnji fazi brejosti okužilo z mrzlico doline Rift (RVF),« pojasnjuje Mrwebi.

Facebook
Jagnje se je skotilo mrtvo.

Učeni Mrwebi nadaljuje, da je treba upoštevati, »da ima ovca 28 parov kromosomov, medtem ko imajo ljudje 23 parov, kar je zelo pomembno za razbitje mita, da lahko združitev jajčne celice ovce s človeškim spermijem privede do razvoja kakršne koli uspešne življenjske oblike.« »Deformirano jagnje kaže znake, ki ustrezajo znakom virusne okužbe v zgodnji fazi razvoja zarodka, in nič več kot to,« še poduči.

»Po skotitvi so vaške starešine dejale, da ga je poslal hudič ter da je plod "spečanja" moškega z ovco, zato je prišlo do panike. Številne domačine je strah in ne bodo se pomirili, dokler ga ne zažgejo,« opisuje bržkone edini glas razuma v vasi.