Najstniki so ponoreli

Pozabite na Fidget spinnerje, starše mora skrbeti samostrel na zobotrebce

S.R.
22. 6. 2017, 10.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Kitajsko je obnorela nova igračka, ki bo prej ali slej pot našla tudi do evropskih najstnikov.

Twitter
Nevarni samostrel.

Miniaturni samostrel, igrača, ki jo najstnik na Kitajskem enostavno mora imeti. In izstrelek? Eden in edini – zobotrebec! Namen? Kdo ve, morda kakšna tarča iz lepenke ali pločevinka, ali pa morda šefova zadnjica.

In kje tiči nevarnost?

Za izstrelek je poleg zobotrebca ali vatirane palčke seveda mogoče uporabiti tudi iglo ali žebelj. Zato so se na Kitajskem že zganili starši, ki želijo preprečiti, da bi kateri od njihovih malčkov oslepel oz. da bi se mu zgodilo še kaj hujšega. Zato želijo doseči prepoved prodaje te srednjeveške igrače.

Z nenavadno napravico, če za izstrelek uporabiš zobotrebec, je mogoče počiti balon ali predreti lepenko. Kitajski mediji pa na drugi strani poročajo, da je napravica, če zobotrebec zamenjaš z iglo, sposobna predreti celo steklo, in da lahko ustrezen »naboj« izstreli tudi več kot 20 metrov daleč, medtem pa prodajalcem zaradi izjemnega povpraševanja že kopnijo zaloge.

»Pohitite in jih prepovejte, šolarčki ne razumejo in ljudi streljajo kar za zabavo. Prej ali slej bo prišlo do nesreč,« je na twitterju zapisal eden od zaskrbljenih staršev.