Služba

Noge v zrak in veselo na delo

ud
8. 4. 2017, 20.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Nenehno sedenje, obilica obveznosti in stres nam pogosto vzamejo vse moči. Z nekaj drobnimi zvijačami boste svoj delovni kotiček spremenili v oazo, v kateri se boste sprostili in razgibali.

Profimedia
Obdajte se s stvarmi, ki vas pomirjajo in so vam všeč.

Preberite nasvete, s katerimi vam bo dan v službi hitreje minil.

Gor in dol z rameni 

Ves dan sedite, verjetno v napačnem položaju, in ni čudno, da vas zvečer bolijo ramena in hrbet. Zato vsake tri ure naredite naslednjo vajo: sedite vzravnano, roke spustite ob telo, ramena pa dvignite. Štejte do deset, nato jih spustite. Ponovite petkrat.

Zeleno za dober zrak

Po feng šuju rastline simbolizirajo vitalnost narave in so sposobne obnoviti človeško energijo. Čistijo zrak okoli nas in skrbijo za dobro počutje, zato imejte na delovni mizi vsaj eno ali dve lončnici, ki vas bosta spomnili na zelenje spomladanskega gozda.

Dvignite noge

Vsaki dve uri vstanite od mize in se sprehodite po prostoru, ko pa spet dlje sedite, vsake toliko časa dvignite kolena, tako da stopite na prste. Če se le da, ne sedite s prekrižanimi nogami.

Sivka odganja stres 

Kadar ste pod stresom in vas duši, vzemite papirnati robček in nanj kapnite dve kapljici sivkinega olja. Nato zaprite oči, robček počasi približajte nosu in nekaj minut vdihujte vonj sivke. To vas bo pomirilo in sprostilo.

Dihajte iz trebuha 

Kadar vas zajame panika, ker morate nastopiti pred množico ljudi ali voditi pomemben sestanek, sedite, zaprite oči in dve minuti vdihujte skozi nos, tako da izbočite trebuh. Izdihujte skozi usta in pri tem potegnite trebuh noter. Hkrati mislite na kaj lepega, na primer na sončni zahod na morju.