Uspešne zgodbe si zaslužijo nadaljevanje

Učenje za življenje

Oglasno sporočilo
2. 3. 2017, 14.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ljubljana ne ostaja osamljena v želji po ponudbi izobraževanj, ki navdihujejo k bolj srečnemu in uspešnemu življenju, temveč po teh temah kjer spoznavamo sebe, sprejemamo druge, ustvarjamo vrednost in oblikujemo dobro počutje povprašujejo številni drugi kraji. Tako se je Zavod Učenje za življenje odločil letos pomladi razširiti program Učenje za življenje tudi v Maribor in Koper!

Zavod Učenje za življenje
Družba imenitnih soustvarjalcev Učenja za življenje.

To je drugi modul Šole Učenje za življenje, ki z inovativnim konceptu dodatnega izkustvenega izobraževanja povezuje odlična življenjska znanja in izkušnje ter ugledne predavatelje in strokovnjake.

Udeleženci izobraževanj lahko izbirate med ponujenimi 12 predavanji in delavnicami ter si sami oblikujete svoj program predavanj in delavnic. Oblikovan je s ciljem doseganja višje stopnje zadovoljstva, uspeha, dobrega počutja ter osebne in družbene zavesti. V Študentskem kampusu Ljubljana, Mladinsko kulturnem centru Maribor ter Centru mladih Koper vas pričakuje družba imenitnih soustvarjalcev Učenja za življenje: Marko Juhant, dr. Aleksander Zadel, Bruno Šimleša, dr. Vesna Vuk Godina, Janez Škrabec, Leonida in Albert Mrgole, Martina Vrhovnik, Neli Rep, Izidor Gašperlin, Manca Košir, dr. Zoran Milivojević, Tjaši Artnik Knibbe, Petra Greiner in Matija Goljar.

V času od 27. marca do 22. junija 2017 bodo osvetlili vselej aktualne teme in odgovorili na vprašanja:

  • Kako vzgojiti otroka, da bo svojo izjemnost lahko polno zaživel? Kje in kdaj jim lahko priskočimo na pomoč?
  • Je drugačnost res darilo vsakdana?
  • Kako imeti nekaj kakovostne življenjske energije vedno na rezervi za nepredvidene dogodke, izjeme in za lepo življenje ter kam naj jo gremo iskat, ko mislimo, da jo je že zmanjkalo?
  • Iz tistega kar je torej dobro v nas in funkcionira bi morali 'vzeti' dovolj spoštovanja in samozaupanja, modrosti in energije, da se lahko borimo z določenimi slabostmi, pomanjkljivostmi in neuspehi.
  • Rinemo z glavo skozi zid in naredimo vse, da ne bi padli na kolena. Kdaj in komu je dobro popustiti? Čemu se odpovemo v obeh primerih in kaj pridobimo?
  • Najboljša delovna mesta in najbolj zanimive poslovne ideje od posameznika terjajo, da ni le izvrševalec tistega, kar so ga priučili, ampak ustvarjalec tistega, kar še ne obstaja. Si upamo?
  • Zaupanje pridobimo, če poznamo ljudi in imamo  z njimi dobre izkušnje. Na ta način je potem veliko lažje z njimi napraviti nekaj dobrega. Vsaka zgodba je lahko velika.
  • Obstaja zemljevid zavedanja za vsakdanje življenje, ki pomaga, da v težjih situacijah, najdemo oporne točke v smer zbliževanja in povezanosti.
  • Privlačnost in samozavest ženske se širi od znotraj navzven. Notranjih lepotnih ritualov je veliko, a pomembno vodilo naj bo prebujanje svoje ženskosti in senzualnosti.
  • Šele, ko trdno sledimo sebi, lahko nasprotno energijo brezskrbno sprejmemo in se prepustimo njuni igrivosti, brez da bi ena prevladala nad drugo.
  • Zakaj imamo težave s sabo in v odnosih? Kje začeti njihovo reševanje? Kaj je upravljanje s čustvi, kako se ga "učiti"?
  • Znamo živeti v sedanjem trenutku, se zavedati, da je vse prepleteno, da smo vsi eno? Zdaj in tukaj.
  • O čustveni pismenosti: tisto, kar moramo raziskati je poreklo naših čustvenih reakcij. Te se ne javljajo kar od nekod, ampak jih sami ustvarjamo v skladu s svojimi prepričanji.
  • Kako se je možno 'predati' in skozi tunel ranljivosti vračati v mehkobno, sočutno, močno in svobodno bitje?

Vabljeni k ogledu programa ter k prijavi. Ne spreglejte članstva v Skupnosti, ki prinaša 10% popust pri prijavi v vse razpisane programe. Pohitite, zbiranje prijav poteka do zapolnitve mest: http://ucenjezazivljenje.si/.