Mobilna verzija
17:49 21. september 2017

Pasjega mladička rešili iz globokega jaška

M.K./STA Istanbul
1 Posodobljeno: 10:02 / 09.8.2017

Reševalci v Istanbulu so po desetih dneh iz 70 metrov globokega jaška davi rešili pasjega mladička.

pes v jašku, Kuyu, #direnkuyu

Usoda mladička, ki so ga poimenovali Kuyu, kar v turščini pomeni jašek, je minule dni skrbela vso Turčijo. Foto: #direnkuyu

Podvig jim je uspel zahvaljujoč posebni napravi, ki so jo izdelali sami. Z njeno pomočjo so nato iz luknje s premerom zgolj 30 centimetrov potegnili kužka. Ta je živ in zdrav.

Žival so skušali iz jaška v istanbulski četrti Beykoz večkrat rešiti že pred tem, a jim ni uspelo. Usoda mladička, ki so ga poimenovali Kuyu, kar v turščini pomeni jašek, je minule dni skrbela tako rekoč vso Turčijo.

Zaradi tega so na pomoč reševalcem, gasilcem, tehnikom in strokovnjakom državne gradbene družbe na pomoč priskočili številni prostovoljci, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Spodbude so bili deležni tudi na spletu, saj so uporabniki na twitterju odprli račun pod oznako #direnkuyu (Zdrži, Jašek).

Na dogajanje v Istanbulu so postali pozorni celo aktivisti za zaščito živali v Nemčiji. V sodelovanju z nekim podjetjem so razvili posebno kapsulo, ki so jo nameravali poslati v Turčijo. A to sedaj ne bo več potrebno, saj je mali "Jašek" rešen.

Veterinarka je povedala, da se psiček, ki je star med dvema in tremi meseci, počuti dobro in je zdrav. Prav tako pa je že našel nov dom - pri gasilcih v četrti Beykoz.

pes v jašku, Kuyu, #direnkuyu

Psiček, ki je star med dvema in tremi meseci, se zdaj počuti dobro in je zdrav. Foto: #direnkuyu

Vaš prispevek