Uporabne ideje

Veste, kam je v hiši varno skriti denar?

zf
15. 2. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Želite skriti denar pred družino, tatovi ali celo pred samim seboj? Preverite ideje, ki vam jih podajamo v nadaljevanju, in jih izkoristite kot smernice, da boste varno shranili denar.

Profimedia
Zamrzovalna skrinja bo skrivališče, ki ga boste zagotovo poznali le vi.

Večina nas, kadar imamo »višek« denarja, denar še vedno skrije v vzglavnike, nogavice, med spodnje perilo … Načeloma standardna mesta, kjer jih roke, ki ga ne bi smele, še prehitro najdejo. Tokrat vam razkrivamo nekatera nova mesta, na katerih boste obvarovali svoj denar.

Večina kavčev ima pod sediščem prostor za spravilo odej in vzglavnikov. Nepridipravi ne bodo pomislili, da se tam skriva vaša zakladnica draguljev, vrednostnih papirjev in denarja.

Zamrzovalnik

Svoj prihranek, ki ste se mu pripravljeni odreči in ga lahko spravite za hude čase, zavijte v aluminijasto folijo in jo vstavite v plastično vrečko za živila. Nato naredite prostor v zadnjem delu zamrzovalnika. Le redkokateri tat ali domači vohljač bo namreč pomislil, da ste denar skrili v zadnji del zamrzovalnika.

Stenska slika

Prostor med platnom in hrbtiščem okvirja je idealen kraj, kamor lahko skrijete prihranke. Le redki bodo pomislili, da ste denar skrili ravno tja, prej bodo iskali skrivno luknjo v steni kot skrivno mesto v hrbtišču slike.

Otroška soba

Oblikujte košu za smeti dvojno dno in tako, sicer na najbolj nenavadno mesto, varno shranite denar. Pazite le, da ga boste dobro pritrdili, da se ne bo znašel med odpadki.

Otroška soba je zagotovo idealno mesto, kamor lahko skrijete več stvari, od denarja do nakita in ostalih dragih predmetov. Stalni nered na tleh, ki je sestavljen iz pozabljenih predmetov, igrač in milijona malenkosti, ki otroško sobo ločijo od drugih, večino ljudi odvrne od iskanja že pri vratih, kaj še le da bi vstopili. Vam pa to omogoča odlično mesto, kjer boste lahko varno spravili vrednostne papir, nakit in ostale dodatke. Poskrbite le, da ne bodo na dosegu otroških rok, saj lahko hitro postanejo del njihove igre.

Če je na vaši okenski polici ogromno rož, bo cvetlični lonec s skritim zakladom nekaj povsem običajnega, ne da bi kdo pomislil, kako vreden je.

Stara steklenička od zdravil

Kopalnica že zaradi prevelike vlage ni zanimiv prostor, kamor bi ljudje skrivali denar in druge vredne predmete, kaj še le da bi nepridipravi pomislili iskati tam. Za varno skrivališče lahko uporabite staro stekleničko, v kateri je bilo zdravilo. Vanjo lahko skrijete prstane, uhane, stare kovance, verižice … Pazite le, da ne boste uporabili stekleničke, ki je pogosto v uporabi, saj boste tako hitro razkrili svoje skrivališče.