Črna mačka, bel konj ali poni

Stare vraže o zaljubljencih: Stopnic se je treba na daleč izogibati

sn
13. 2. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zaljubita se, oba zares kipita od sreče in zanju je ves svet tako čudovito lep … Od česa pa je po starih verovanjih odvisna njuna sreča?

Profimedia
Ko ženin nevesto dvigne v naročje, jo za vedno zaščiti pred zlobnimi silami.

Dekle, ki prvič sreča ali poljubi svojega dragega ob mlaju, bo zelo srečno. Kmalu bo postalo nevesta, njen zakon pa bo blagoslovljen z nesmrtno ljubeznijo in nikoli ne bo občutilo stiske ali pomanjkanja.

Profimedia
Marjetice imajo magično moč. Trganje njihovih lističev in ob tem postavljanje usodnega vprašanja, ali nas druga oseba ljubi ali ne, naj bi dokazovalo tudi njihovo preroško moč.

Prav tako je dobro znamenje, če dekle takrat, ko premišljujejo o svojem ljubem, zasliši petelinovo petje.

Če je le mogoče, naj bi se zaljubljenci srečevali na kakšnem griču (še zlasti če tam raste vresje), ob reki ali potoku, na morski obali ali globlje v gozdu, manjkati pa ne smejo niti topoli. V tem primeru namreč nobeden od njiju ne bo prevaral drugega, ampak bosta ostala za vedno skupaj.

Ko svoji ljubezni pišete papirnato, elektronsko pismo ali morda sms, je zelo ugodno znamenje, če pismo zaključite ravno v trenutku, ko ura odbije polnoč, oddati oziroma poslati pa ga morate ob polni luni. In če na koncu pisma s križci označite število poljubov, pazite, da njihovo število ne bo štiri, sedem ali 13. Ugodno pa je, če so trije.

Bel konj in modra barva

Kadar se zaljubljenca sprehajata, je znamenje velike sreče, če jima pot prekriža črna mačka, bel konj ali poni.

Najugodnejši čas za snubitev je petkov večer, za objavo zaroke pa sobota.

Modra je najugodnejša barva za zaljubljene, turkiz pa je kamen ljubezni, ki prinaša srečo.

Kadar fant in dekle shranita vsak polovico kovanca, to pomeni, da se ne bosta nikoli ločila. Če pa zavozlata skupaj pramena las od obeh, to pomeni trajno nežnost in naklonjenost.

Vraže pravijo, da se zaročenca nikoli ne bi smela skupaj fotografirati, sicer se bosta prav kmalu ločila ali pa bo njun zakon zelo nesrečen.

Prepiri in nestanovitnost se bodo naselili v razmerje, če bosta ob mlaju skupaj gledala skozi povečevalno steklo. Tista dva, ki želita, da bi bila njuna ljubezenska zveza umirjena, naj se izogibata srečanjem na stopnicah, prav tako naj se ne poljubljata in objemata na stopnišču.

Pomemben prstan

Tudi pri nas je navada, da se na mladoporočence meče riž, ki je v mnogih kulturah simbol plodnosti in sreče, zaljubljence pa tudi ščiti pred zlimi duhovi. 

Vsekakor pa si zapomnite, da je nesrečno znamenje, če od ljubljene osebe prejmete v dar par rokavic, kajti to lahko pomeni ločitev, prav tako se pazite brošk in nožev. Vendar pa se da pred vsem tem ubraniti tako, da v zameno podarite čim manjši kovanec.

Zelo nesrečno dejanje je, če dekle pomeri poročni prstan pred poroko, kar se lahko izkaže kot prekinitev zaroke ali nesrečen zakon. Če pa zaročni ali poročni prstan izgubite, pomeni, da bo prej ali slej prišlo do razdora.

Veliko lahko pove tudi to, na katerem prstu nosite prstan: na kazalcu – želim se poročiti, na sredincu – najraje imam platonsko ljubezen, na prstancu – sem zaročen(a), poročen(a), na mezincu – nimam se namena poročiti.