Urnik

Drobceni dnevni rituali za lepo kožo

ud
24. 12. 2016, 15.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Koža ima iz ure v uro drugačne potrebe, zato še zdaleč ni vseeno, kaj nanesete nanjo v različnih delih dneva. Za vas smo poizvedeli, kaj potrebuje ob kateri uri.

Profimedia
Pozimi je treba za kožo skrbeti veliko bolj temeljito kot v drugih letnih časih.

Ob 7. uri: Popijte kozarec vode

Narediti sami termalno vodo v pršilu. V trgovini kupite navadno termalno vodo za pitje in jo prelijte v čisto posodico z nastavkom za pršenje. Hranite v hladilniku.

Telo čez noč dehidrira, zato bi moral biti vaš prvi jutranji ritual kozarec mlačne vode, ki ste ga napolnili prejšnji večer. Če organizem nima dovolj vode, tudi kožne celice ne morejo normalno delovati. Poleg tega bo kozarec vode prebudil vaše prebavne organe in črevesje (sploh če se boste po tem za nekaj minut ulegli na levi bok), kar je še posebno priporočljivo za vse, ki imajo težave z zaprtjem. Tudi redno odvajanje skrbi za lepo kožo. Seveda ne pozabite, da strokovnjaki priporočajo, da je za lepoto in zdravje pametno popiti vsaj dva litra vode tudi čez dan.

Ob 7.30: Z obraza odstranite maščobo

Čez noč koža proizvede več maščobe, kot je v resnici potrebuje, zato naj bo vaš drugi lepotni korak temeljito čiščenje kože. Obraz najprej splaknite z mlačno vodo, s krožnimi gibi nežno nanesite čistilno sredstvo, ki ustreza tipu vaše kože, in ga po nekaj minutah sperite z vodo. Ko ste kožo očistili, je čas za nanos tonika z antioksidanti (vitamin E in C), ki kožo osveži in pomaga kremi, da dobro prodre v kožo.

Profimedia
Zaradi nizkih temperatur in suhega zraka v zaprtih prostorih je naša koža na udaru.

Ob 12. uri: Popravite nanos pudra

 Ob 16.50 - Temperatura kože je v tem času za skoraj stopinjo višja kot zgodaj zjutraj. Privoščite si limonado, da se rehidrirate. Okrepila bo vaš imunski sistem.

Lojnice ob poldnevu proizvedejo dvakrat več maščobe kot ob katerikoli drugi uri dneva. Zato je ta čas najboljši za popravke pudra in ličil. Če jih seveda uporabljate.

Ob 13. uri: Vzemite prehransko dopolnilo z vitaminom D

Če svojo kožo vestno in redno ščitite s kremami, ki vsebujejo zaščitne faktorje, in se tudi drugače ne izpostavljate veliko sončnim žarkom, vam morda utegne primanjkovati vitamina D. Če niste najbolj navdušeni nad jemanjem prehranskih dopolnil, poskusite vitamin D nadomestiti z naravnimi viri, kot so ribje olje, sardine, losos, tunina, mleko in mlečni izdelki.