Bizarno

Lestvica: To so najslabše božične pesmi vseh časov

D. B.
20. 12. 2016, 19.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Med številnimi božičnimi glasbenimi hiti je tudi veliko takšnih, ki so dobile kultni status zaradi tega, ker jih enostavno ni mogoče poslušati.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na lestvico 7 najbolj bizarnih božičnih pesmi so se uvrstili sledeči glasbeni izvajalci, poroča hrvaški Večernji list.

7. Lady Gaga – Christmas Tree (2008)
Lady Gaga je v eni pesmi združila vse možne znane in neznane božične melodije. V pesmi namiguje, da je njena vagina »okusno božično drevo.«

6. Cyndi Lauper – Christmas Conga (1998)
Cindy je odpela nekatere najlepše pesmi v 80-ih letih prejšnjega stoletja, ta pa je povsem neposlušljiva. Nismo pričakovali globokega besedila, ampak "Bonga bonga bonga/Do the Christmas conga” preprosto nima nobenega smisla.

5. The Jacksons – I Saw Mommy Kissing Santa Claus (1970)
Pesem je bila napisana že leta 1952, ta verzija pa je najbolj znana. V njej petletni Michael Jackson poje o tem, kako se je prebudil in videl mamo, kako se poljublja z Božičkom. Ni ravno božično doživetje, ki bi ga želeli prenesti otrokom.

4. John Denver – Please, Daddy (Don't Get Drunk This Christmas) (1973)
Pesem, ki poje o nečem, česar si v tem prazničnem času ne želimo slišati. Otrok prosi očeta, naj se za božič ne vrne domov opit in zaspi ob božičnem drevescu. Country legenda se v tej pesmi ni ravno proslavila.

3. Paul McCartney & Wings – Wonderful Christmas Time (1979)
Sir Paul je to pesem očitno napisal z levo roko. Klaviature zvenijo, kot da jih je ravno kupil in še ne obvlada vseh funkcij ter po njih tja v en dan tolče ter zraven poje o prečudoviti zabavi in vzdušju. 

2. Elmo & Patsy – Grandma Got Run Over by a Reindeer (1970)
Naslov pesmi je »Babico je poteptal severni jelen« ob veselih ritmih pa lahko poslušamo, kako je babica umrla, potem ko se je na božič vračala domov iz vnukove hiše.

1. Tiny Tim – Santa Claus Has Got the AIDS (1994)
To je najslabša božična pesem vseh časov s slabimi klaviaturami Paula McCartneya ter še slabšim besedilom in petjem. Pesem govori o tem, kako Božička to leto ne bo, saj se je okužil z virusom HIV, vrnil pa se bo naslednje leto, ko ga zdravnik pozdravi.