Živalski vrt

Pripravljajo božično zgodbo

K.M.
20. 12. 2016, 10.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Živalski vrt Ljubljana bo tudi letos pripravil božično predstavo Božična zgodba, v kateri bodo sodelovale žive jaslice - njihove živali.

Živalski vrt Ljubljana tudi letos pripravlja tradicionalni glasbeno-scenski dogodek Božična zgodba, v katerem nastopajo njihove živali in zaposleni, ter tako skupaj ustvarijo prav posebno praznično vzdušje. Predvsem otroci vsako leto občudujejo ponosni mimohod slavnostno okrašenih kamel Karla, Salime in Hasana, začudeni so nad mogočnostjo vola Tara, ki v hlevčku povsem mirno žveči slamo ter spoznavajo istrsko oslico Drobtinico in pritlikave ovce, ki so obvezni del vsakih jaslic. Po sami prireditvi se je moč pomešati med ognjišča, pastirje in ovce, v hlevčku pa se lahko obišče sveto družino. Posebno vzdušje pa pripravi tudi soj svetlobe, ki ga oddajajo številne lučke in posebne pastirske bakle. 

Priprave na predstavo potekajo skozi celotno leto, najbolj intenzivno pa zadnja dva meseca, saj je živali potrebno seznaniti z vsemi najmanjšimi podrobnosti. Navaditi jih je potrebno na kostume zaposlenih, temo, prizorišče, glasbo, osvetljavo, dim in celo na aplavz. Zaradi pozitivnega odnosa do živali in medsebojnega zaupanja, so živali predstave vesele, saj zanje predstavlja dobrodošlo vsakodnevno popestritev.

Božični zgodbi se bo letos kot glasbeni gost pridružil Oto Pestner, božične pesmi pa bo prepeval pevski zbor Veterinarske fakultete Phrenicus pod vodstvom Maruše Mavrič. Polurna predstava, ki bo potekala pred idilično kmečko bajto in 300 let staro kaščo, bo na sporedu ob 17.00 uri, od ponedeljka, 25. decembra, do četrtka, 29. decembra.