Sodil si je sam

Strelec v islamskem centru je bil 24-letni švicarski državljan

S.R.
20. 12. 2016, 18.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Strelec, ki je včeraj v islamskem centru v Zürichu ustrelil tri ljudi, je bil 24-letni švicarski državljan, je na tiskovni konferenci povedala načelnica policije Christiane Lentjes Meili.

Reuters
Vse tri žrtve napada so oskrbeli v bolnišnici v Zürichu, vsi pa so zunaj smrtne nevarnosti.

Strelec, ki so ga pozneje mrtvega našli nekaj sto metrov stran od kraja napada, v katerem je ranil tri moške, stare 30, 35 in 56, je bil policiji poznan. Povezan naj bi bil tudi z nedeljskim incidentom, ko so v parku v Zürichu našli truplo prav tako 24-letnega moškega z več vbodnimi ranami. Tako naj bi bil napadalec odgovoren tudi za ta umor. Policija je še navedla, da si je 24-letnik sodil sam. 

Preiskava strelskega napada še poteka, motiv napadalca pa ostaja neznan, vendar dogodka trenutno ni mogoče povezati s terorizmom, pravi načelnica Lentjes Meili. Dodala je, da so na njegovem domu odkrili določene simbole, povezane z okultizmom, ter da je bil zaposlen v neimenovani trgovini, vendar naj bi službo pustil prejšnji petek. Prav tako je posedoval dovoljenje za pištolo, ni pa znano, ali je trpel za duševnimi težavami.

Reuters
Preiskava še poteka, motiv pa trenutno ostaja neznan.