Zanimivosti

Lažne policistke zapeljale in omamile paznike

P.R.
9. 2. 2015, 08.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Zapor v bližini brazilske Cuiabe so obiskale tri zapeljive policistke in popolnoma omrežile paznike. Osemindvajset zapornikov je svobodno odkorakalo skozi glavna vrata zapora.

Twitter

Ko so bili v četrtek zjutraj policisti obveščeni o pobegu iz zapora Nova Mutum, so se nemudoma odpravili v zapor in našli tri vklenjene gole paznike. Poleg njih so odkrili še vrečo, v kateri je bilo spodnje perilo in nekaj kostumov za policistke, ki so jih očitno nosila dekleta, ko so zapeljevala paznike.

Policijska preiskava je pokazala, da so ženske paznike celo omamile. Ponudile so jim viski, ki so ga obogatile s še neznano psihoaktivno snovjo.

Kako so dekleta sploh prišla v zapor? Preiskava razkriva, da so tri dekleta, ena od njih naj bi ljubimkala z enim od pobeglih zapornikov, preprosto potrkala na vrata zapora in prosila, če lahko vstopijo, saj da želijo malce poklepetati, popiti in se zabavati. Pazniki niso oklevali in so dekleta spustili v stavbo ter jih odpeljali v prostore za počitek zaposlenih. Dekleta so jih zadrogirala, priklenila z lisicami in odklenila jetniške celice.

»Od trenutka, ko so spili viski, se pazniki ne spomnijo ničesar več. Enega smo našli omotičnega, eden pa je spal še celo popoldne in ga nismo mogli niti zaslišati,« je pojasnila direktorica zapora Angelina de Andrades Ferreira in dodala, da so paznike aretirali in bodo obtoženi pomoči pri pobegu iz zapora in kraji orožja.

Osem pobeglih zapornikov so sicer ujeli že pretekli petek. Enega od njih so pijanega ujeli v bližini zapora, še enega pa, potem ko je z ukradenim tovornjakom povzročil prometno nesrečo.