Zanimivosti

Astrolog Bern Jurečič: po poplavah prihajata veter in ogenj

Bern Jurečič
27. 12. 2014, 07.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Leto 2015 je po stari kaldejski vrsti planetov Jupitrovo leto. Po Saturnovem letu 2014, ki nam je prineslo številne težave, restrikcije, bančne in druge finančne probleme, številne (predvsem z vodo povezane – poplave, žled) naravne nesreče, eskalacijo vojnih trenj in še marsikaj, česar se ne bomo radi spominjali, si želimo boljšega nadaljevanja.

Nekateri menijo, da bi si zdaj že zaslužili, kaj boljšega, drugi, ki vedo o astrologiji in mitologiji kaj več, pa postajajo optimisti, češ da bo Jupiter poskrbel za vse, on je vrhovni bog tamle gori. Pa tako preprosto ne bo. Jupiter je res tisti, ki nam daje dobre možnosti in odpira vrata k sreči, a samo tistim, ki si to zaslužijo. V levi roki drži strelo, s katero zna precej natančno vžgati po tistem, s čimer se ne strinja.

Spoznanje bančnega sektorja

V letu 2015 Jupitrov položaj niti zdaleč ni dober. V času okoli spomladanskega enakonočja bo neke vrste kulminacija, ki se lahko izrazi na različne načine – odvisno od okolja in okoliščin – in intenzitete (ponekod pravni zapleti, napetosti in poskusi reševanja, drugod ujme ali vojne).  Finančni astrologi po svetu se strinjajo, da bo prva polovica leta še precej turbulentna, v drugi bo bolje, ker bo presežena kritična masa tolerance do dozdajšnjih (kot vidimo že nekaj zadnjih let) napačnih in nesprejemljivih praks. Če drugega nič, bo bančni sektor spoznal, da brez kroženja denarja, ki ga je v strahu pred izgubami (ki jih je zakuhal sam) povzročil, ne bo ne plemenitenja denarja ne davkov ne potrošnje.

Po vodi veter in ogenj

Še ne neko posebnost je treba opozoriti. Saturn se je po dobrih dveh letih preselil v znamenje strelca. Ta je v nasprotju z vodnim znamenjem škorpijona ognjen, topel in suh. Za naslednja tri leta bodo v naravi – če smo v zadnjem času imeli predvsem vodne ujme – bolj značilni odkloni k vetru, suši ali ognju, čeprav nekaj posebnosti prav za pomlad 2015 govori, da voda lahko še enkrat močno udari. Bolj pomemben vidik delovanja Saturna bo s simboliko strelca povezan bolj vsesplošno, čeprav ne morda toliko na očeh posameznika – če strelec pomeni svobodo, Saturn pa omejitve, bomo deležni omejitev svobode govora, misli in povezovanja, na udaru bosta pošta in internet, google in facebook bomo spoznali kot sredstva za nadzor, pa tudi pravna praksa se bo veliko ukvarjala s tem.

Neznan

Slovenija v letu 2015

Naša država ni med tistimi, ki bi izzive Jupitrovega leta lahko opazovale s strani. Neugodni T-kvadrat med Marsom, Jupitrom in (žariščem konfiguracije) Luno ne samo, da se nanaša na horoskop države, ampak s Plutonom v njej tvori Veliki križ, ki spada med najtežje konfiguracije, ki ne minejo brez učinka. Največji poudarek tega vpliva bo na različnih vidikih kraje družbenega in drugega denarja, kar tudi zunaj države ne bo ostalo neopaženo, od tam bomo dobili resne opomine. Bolj kot do zdaj bo v razvoj dogajanja vpleteno prebivalstvo, morda s podporo, morda z informacijami, morda z zahtevami. Trenutna slovenska vlada je bila sprejeta v neugodnem trenutku, v njeni karti je videti veliko dela in truda, resne in nepremostljive omejitve »od zgoraj« (elite, Evropa), a tudi napore, da bi jih premostili. Vsi štirje letošnji mrki so v karti Slovenije postavljeni na ključne točke, zaradi česar bodo na vrsti korenite spremembe. Na splošno lahko rečemo, da bomo v letu 2015 doživeli preobrate, kakršnih že dolgo ni bilo.