Zanimivosti

Kaj o vas pove vaš najljubši seks položaj?

A.K.
26. 12. 2014, 21.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Seks položaj veliko pove o vaši ljubezenski zvezi in libidu. Čeprav vam vse seks poze niso pisane na kožo, izberite eno brez katere si ne bi mogle zamisliti svojega ljubezenskega življenja in vam je osebnostno najbližja.

Profimedia

Misijonarski položaj. Je pri večini parov najpogostejša seks poza, ker je užitek zagotovljen brez pretiranega napora. Seksualni terapevti trdijo, da so pari, ki jim je ta poza najljubša,v ljubezni tradicionalni. Njihovo mnenje je, da so preverjene stvari vedno najboljše, vedo kaj jim odgovarja in ne čutijo potrebe po menjavi položaja, če le-ta prinese zadovoljstvo.



Doggy style. Je popularna pri moških, predvsem zaradi edinstvenega razgleda partneričine zadnjice. Ljubitelji te poze so ambiciozni, v življenju imajo jasno zastavljene cilje, ki jih želijo uresničiti. Verjamejo, da je včasih v življenju potreben dostop od zadaj, da bodo v odnosu lahko prispeli do nasprotne strani, kot pri svoji najljubši seks pozi-od spredaj. 


Poza žlice. Psihologi trdijo, da osebe, katerim je najljubša poza žličke, cenijo občutek ljubezni, skrbi v odnosu, ideal dobre zveze pa jim predstavlja mir in stabilnost le-te. Ne zahteva pretirane fizične aktivnosti, saj je rezervirana za bolj lene osebe v postelji. Če ste eden izmed moških, ki to pozo obožuje, lahko to pomeni, da želite svoji partnerici predstavljati kot njen zaščitnik.


Poza 69. Je poza, ki je dobila najvišjo stopnjo popularnosti v porno filmih, čeprav je manj seksualna kot ostale. Ljubiteljem te poze so tuje potrebe pomembnejše kot svoje. Prepričani so, da je sreča večja, ko se deli. Ljubijo seks in so čustveni ljubimci, saj se neprestano trudijo.


Položaj kavbojke. Če ste ženska in vam je poza najljubša, potem radi kontrolirate situacijo in vedno skrbite same zase. Vašo razumnost, odločnost in praktičnost prenesete v svoje razmerje. Če ste moški, si želite ognjevito partnerico, s katero lahko uresničite svoje seksualne fantazije.


Položaj obrnjene kavbojke.
Je poza, v kateri je ženska zgoraj in kaže hrbet partnerju in obema spoloma predstavlja isto. Taki ljudje imajo izrazito izražen libido, radi govorijo o svoji seksualnosti, prezirajo monotonost v seksu in pod nobenim pogojem niso zadovoljni s seksom samo enkrat na mesec.



Položaj v stoje. Ta ognjevita poza je predvidena za seks na hitro in predstavlja dinamičnega ljubimca, ki mu spontanost v seksu predstavlja največje vzburjenje.


Oralni seks. Je najljubša poza ljudem, ki iščejo potrditev in ugajanje drugemu, hkrati pa občutijo sram in neugodje zaradi svojih seksualnih želja.