Zanimivosti

Mačka, ki služi milijone

J.P.
8. 12. 2014, 12.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Trajno namrgodena mačka, ki velja za najbolj nasajeno na svetu, je navdihnila številne. Tako so luč sveta ugledale knjige in celo film.

Arhiv Svet24
Tardar Sauce oziroma Grumpy Cat

Mačka, ki je na podlagi posnetka zaslovela pred dvema letoma – posnetek si je na spletu ogledalo kar 15,7 milijona ljudi – in katere pravo ime je Tardar Sauce, je zaslužila več kot pa marsikatera hollywoodska zvezda, vključno z Nicole Kidman, Cameron Diaz in Matthewom McConaugheyjem.

Svoji lastnici je prinesla že 51 milijonov evrov.

Njena lastnica, Tabatha Bundesen iz Arizone v Združenih državah Amerike, pravi, da je dve leti stara mačka neustavljiva. »Povsem neverjetno je, kaj nama je uspelo doseči v tako kratkem času,« je povedala Tabatha. »Nič več se mi ni treba preživljati kot natakarica, telefon pa neprestano zvoni.«

Edinstven mačji izraz, ki je posledica mačje pritlikavosti in podugriza, s katerima se je skotila, je zaslužen za njeno priljubljenost – mački tako na socialnem omrežju Instagram sledi 521.000 ljudi, na Twitterju pol toliko, njena pojava pa krasi brez števila skodelic, koledarjev in majic. Njeni dve knjigi, ki se povečini ukvarjati s tem, kako biti čim bolj slabe volje, sta šli za med. Podobno tudi njen prvi hollywoodski film z božično tematiko, ki je pritegnil milijone. Nenavadnemu izrazu navkljub pa je Tardar Sauce večino časa povsem običajna mačka, ki so jo leta 2012 razglasili za najbolj vplivno mačko leta. Kako tudi ne – svoji lastnici je prinesla že 51 milijonov evrov.