Zanimivosti

Tudi satanistom so dovolili praznovati praznike

J.P.
7. 12. 2014, 18.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V Satanističnem templju slavijo zmago. Na Floridi so jim namreč dovolili postaviti praznično stvaritev, ki ponazarja padec angela, pregnanega iz nebes.

Arhiv Svet24

Kartonasta skulptura v vladni stavbi v Miamiju sestoji iz padlega angela in napisa »vesele praznike vam želi Satanistični tempelj«. Vse to je, seveda, odobrila zvezna država, potem ko so ji zagrozili s tožbo, češ da jim kršijo pravico do svobode govora. »Upamo, da bomo v prazničnem času lahko prezrli verske razlike in sprejeli, da je vsem na voljo duh odgovornega hedonizma,« je v uradni izjavi dejal tiskovni predstavnik častilcev hudiča, Lucien Greaves.

»Upamo, da bomo v prazničnem času lahko prezrli verske razlike in sprejeli, da je vsem na voljo duh odgovornega hedonizma.« - Lucien Greaves

Taisti tempelj je pred časom predlagal postavitev dva metra visoke skulpture idola Baphometa – po mnenju nekaterih naj bi ta že več stoletij predstavlja nazore kulturne elite –, sedečega na prestolu, ozaljšanem z obrnjenim pentagramom, poleg kipa desetih zapovedi pred vladno stavbo zvezne države Oklahoma. V imenovanem templju že zbirajo sredstva za postavitev kipa, čakajo le še na zeleno luč oblasti.