Zanimivosti

Vasica, kamor smete samo goli

T.P.
7. 12. 2014, 13.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Bi se radi preselili v Veliko Britanijo? Ta država sicer namerava zaostriti pogoje priseljevanja, toda v eni od njenih vasic vas bodo sprejeli odprtih rok. Izpolniti morate le en pogoj: da na sebi nimate niti enega kosa obleke.

You Tube

V Veliki Britaniji obstaja skrita vasica, ki je na prvi pogled prav taka kot večina podeželskih krajev, pa vendar se od njih po nečem močno razlikuje. V vasi Spielplatz namreč živi najstarejša nudistična kolonija v Britaniji. Če se odločite za razgaljen način življenja v tej vasici, boste videvali svoje sosede, kako popolnoma goli čistijo bazen, kosijo travo ali pijejo pivo v lokalni gostilni. Prebivalci Spielplatza pravijo, da živijo povsem normalno življenje in da so nadvse zadovoljni, ker uživajo v tako čudovitem kraju. »Naša vasica je kot majhna državica. Imamo svojega mlekarja, poštarja in raznašalca časopisov. Za vse je poskrbljeno,« pravi Iseult ­Richardson (82), ki v nudistični vasi živi že vse življenje.

V Spielplatzu živi najstarejša britanska nudistična kolonija.

Prebivalci le redkokdaj dovolijo medijem objaviti zgodbo o njih, a tokrat so se pustili snemati, saj želijo privabiti nove ljudi. Ker je povprečna starost vaščanov 60 let, vabijo mlade na turističen obisk. Če jim bo všeč, lahko tam ostanejo in postanejo del nudistične skupnosti.