Zanimivosti

Tedenski horoskop od 8. do 15. 12. 2014

R.T.
7. 12. 2014, 10.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V tem tednu se bo na svoji poti obrnil Jupiter. Ker gre za čas, ko so Sonce in še dva planeta v Strelcu, je poudarek na pravnih zadevah in vse večjem interesu tudi množic, da se pravno stanje na svetu uredi na način, ki bo bolj kot obstoječi pisan na kožo ljudi.

dk

Toda Jupiter se zdaj vrača in izpolnitev tovrstnih pričakovanj – tudi če se morda zdijo utopična – bo morala počakati vsaj do srede aprila, ko se bo spet obrnil direktno. Uran in Pluton svoje srečevanje počasi peljeta h koncu, tokrat se bosta srečala šestič oziroma predzadnjič. Kakih večjih premikov ne bosta prinesla, skoraj zagotovo pa bo mogoče kje opaziti sporočilo svetu, naj že kaj premakne. To ne pomeni le vladam, korporacijam in finančnim hišam, ampak tudi prebivalstvu, saj prej omenjeni sami od sebe sprememb ne bodo sprožili – ni razloga za to. Bi to torej moral biti upor? Ne, samo drugačen način razmišljanja, potem bo šlo samo od sebe.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.) 

Zazdelo se vam bo, kot da je nekdo potegnil ročno zavoro. Tudi če se še tako trudite potegniti voz naprej, ne bo šlo, odklanjanje, negotovost in iskanje varnosti tistih, ki se vas držijo, bodo prevelike ovire, da bi se dalo iti naprej. Zahteve pri vsem tem niso nič manjše, prej nasprotno. Vaša dilema bo v tem, ali se naprej boriti sami ne glede na podporo, ki jo potrebujete za uspehe. Od depresivnih misli vas v tem času lahko odvrne druženje in izmenjava mišljenj. 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.) 

Prehod Venere v Kozoroga bi v normalnih okoliščinah pomenil zaustavitev ali ohladitev, tokrat pa bo verjetno tako, da se boste ne glede na vznemirjeni in prestrašeni svet okoli sebe počutili bolj varno, saj boste vedeli, pri čem ste, čeprav to morda ne bo posebej svetlo, srečno ali cvetoče. Bolje malo manj kot negotovost, si boste rekli. In seveda je treba razmišljati o časih, ko bo šlo bolje, kajti tudi taki časi še pridejo. Vaši zbranost in učinkovitost pri delu bi morali biti v tem času odlični.    

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.) 

Sodelovanje z drugimi vam prinaša veliko novih možnosti. Le na dve stvari je dobro paziti, najprej na samozavest, ki je zaradi bližine Sonca in Merkurja precej povišana in utegne pri drugih vzbuditi nejevoljo, poleg tega posebej pazite pri morebitnih denarnih dogovorih, kjer se lahko kaj zalomi zaradi premalo pozornosti ali prepričanja v stilu, da bo že. Vaša vizija, kaj bi se dalo popraviti, ne bo zaželena, zato se raje obrnite k drugim projektom. 

RAK (od 21. 6. do 22. 7.) 

Nekaj malega preobčutljivosti vas lahko doleti v prvih dneh, sredi tedna pa se boste že ujeli in mirno poskrbeli za tisoč malenkosti, ki čakajo na vas. Morebitne neugodne informacije finančnega značaja se bodo izkazale bolj za strah kot za resnično grožnjo, a tak je pač danes svet. Na ljubezenskem področju bo prišlo do resnih besed in želje po ureditvi odnosa, na kar pa bo treba malo še počakati – za razčiščevanje zdaj ni ugoden veter.   

LEV (od 23. 7. do 22. 8.) 

Tudi če se bo v tem tednu kaj ustavilo, se ne boste pustili zmesti in prav je tako. Če se prevečkrat ustavimo na svoji poti, se ta precej podaljša. Idej vam ne manjka in tudi ljudje, ki bi lahko z vami izpeljali zadeve, se vedno znova najdejo. Veliko veselja boste imeli z otroki, razmišljali boste o tem, kako bi jim polepšali predpraznične tedne, še zlasti če zadovoljujejo vaša velika pričakovanja glede šolanja. Nadrejeni poznajo vaše prednosti, v tem času jim utegnejo priti prav, saj so pod pritiskom tudi oni. 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.) 

Proti koncu leta je napetosti in slabe volje po navadi več, kajti postoriti je treba še ogromno stvari. Za device je ta čas praviloma zelo ugoden, saj ste kot nalašč za popravljanje, pospravljanje in odpravljanje zastojev. Vprašanja je le, ali zna vaše okolje ceniti vašo sposobnost spraviti neurejene in zaostale obveznosti v red – ali še bolje: vprašanje je, ali znate to ceniti vi sami. Ker brez tega vas ne bodo niti drugi. Boste tu kaj naredili? 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.) 

V tem tednu boste malo upočasnili korak, kajti Venera gre v Kozoroga in vaš pogled obrača nazaj, ne pa naprej. Nekaj več iskanja varnih variant je videti, morda celo skrivanje za koga drugega, ki naj bi ali odločal ali pa podstavil hrbet. K sreči gre za prehodno stanje, ki ne bo prineslo depresije ali nazadovanja, ko se malo ogreje, boste imeli več volje kot prej. V ljubezni so mogoči nesporazumi, zato bodite previdni pri besedah. 

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.) 

Škorpijoni boste šli v teh tednih, kot da niste s tega sveta. Medtem ko vsakdo drug okoli sebe vidi težave in blokade, vi okolje dojemate kot bojno polje, polno tihih izzivov, se pri tem ne ustavljate in svet gledate z začudenjem, češ zakaj ne gre naprej. Vaša trdnost bo zgled za druge, kako se postaviti danes. Če naj bi prekinili in v pozabo odvrgli neki odnos, ki vas mori že zelo dolgo časa, ugodnejšega časa zlepa ne bo, kot je ta. 

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.) 

Energična plat vašega značaja bo prišla v tem tednu dobro do izraza. Česarkoli se boste lotili, ne bo pretežko. Zelo ste močni, a ker ne smete ali ne morete udariti, se energija nabira v vas, po malem postajate podobni ekonom loncu. Če vseh hotenj ne morete preliti v posle ali druge dosežke, se aktivirajte fizično, pojdite igrat nogomet, v fitnes ali na taj či … Ne dovolite si stati in čakati, da bo bolje, bolje bo, če boste vi naredili, da bo bolje. 

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.) 

V tem tednu se v vaše znamenje preseli Venera, sledila pa ji bosta še Merkur in Sonce. Stopnja notranje moči, pozitivne energije in s tem tudi samozavesti se bo postopno dvignila do ravni, kjer boste počasi celo zadovoljni s seboj, kar se ne zgodi zelo pogosto. Sicer pa je v tem tednu videti nekaj finančnih preglavic, od katerih pa nobena ne bi smela biti skrb vzbujajoča ali daljše sape, kvečjemu boste temu namenili nekaj več časa in pozornosti kot prej.   

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.) 

Po eni strani se vam odpirajo nova polja, po drugi strani pa vas realno stanje zapira v neke rutinske postopke, ki jih ne marate, a se jim ne morete izogniti. Najbolje bi bilo, če bi imeli kje blizu koga, ki ga kup banalnih problemov, na primer s papirji ali redom, ne bi spravljal iz tira. Partner vam utegne biti glede tega v veliko pomoč, za protiuslugo pa bi mu bilo dobro priznati vrednost, kar pa včasih ni lahko … 

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.) 

Vaše trenutno stanje vam ne prinaša niti veselja niti dobrega spanca, kajti neugodni Saturn, princip kamna in realnosti, se ta čas obnaša zelo pokroviteljsko do vašega Neptuna, ki je princip navdiha, prepuščanja in sočutja. Planeti, ki se v teh tednih drug za drugim selijo v Kozoroga, bodo ribam prinesli več vizij in perspektive, prihaja čas, ko boste bolj kot o danes razmišljali o jutri. Prednovoletni čas izkoristite za druženje in srečanja s starimi znanci. 

PREMIKI V TEM TEDNU 

Sonce bo v tem tednu prišlo od 15°46 do 22°52 Strelca.

Merkur bo prišel od 15°30 do 26°31 Strelca.

Venera bo prišla od 26°34 Strelca do 5°21 Kozoroga, v katerega bo vstopila 10. decembra.

Mars bo prišel od 2°18 do 7°44 Kozoroga.

Jupiter bo v ponedeljek stal na svoji poti in se obrnil retrogradno (na 22°38 Leva).

Saturn bo prišel od 28°14 do 29°02 Škorpijona.

Uran se bo retrogradno premaknil od 12°39 do 12°35 Ovna, tudi ta se pripravlja na obrat.

Neptun se bo premaknil od 4°56 do 5°02 Rib.

Pluton bo po Kozorogu prišel od 12°21 do 12°35. 

Luna bo 10. 12. vstopila v Leva in 12. 12. v Devico.

Zadnji krajec bo na nebu v nedeljo, 14. 12., ob 23.24 na 22°26 Device.