Zanimivosti

Čakali so, da bo vstal od mrtvih

G.G.
5. 12. 2014, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ko so sosedje v Hamiltonu v Kanadi vprašali 50-letno Kaling Wald, kje za hudiča se potika njen mož, jim je ta odgovorila, da je »v božjih rokah.« In kje je bil v resnici? Umrl je že pred šestimi meseci, njegovo truplo pa je ležalo v spalnici. Kaling je namreč verjela, da bo vstal od mrtvih, če bo dovolj zavzeto molila.

ctwnews.ca

Ko se je septembra lani morala družina Wald izseliti, so pripravili tudi kovčke in čevlje za pokojnika. Šerif je skupaj s Kaling stopil do sobe, kjer je ležal pokojnik. Njegove noge so štrlele izpod rjuhe. Šerif je takoj začutil, da je nekaj narobe. Odgrnil je rjuho in bil šokiran. Pokojnikovo telo je bilo že tako razgrajeno, da ga ni bilo mogoče identificirati.

Patolog je nato ugotovil, da je pokojnik umrl naravne smrti. Ko so zaslišali vse člane družine, so si ustvarili jasnejšo sliko dogajanja. »Gre za resnično žalosten primer. Kaling je trdno verjela, da bo njen mož vstal od mrtvih, tudi po šestih mesecih,« je dejala tožilka Janet Booy. Še več, njen mož je imel sladkorno bolezen, vendar ni želel v bolnišnico, saj je tudi sam verjel, da ga bo ozdravil Bog.

Sosedje so družino Wald poznali predvsem po njihovem kombiju, na katerem so bila različna krščanska sporočila o ljubezni do boga, najbolj pa je izstopal na sprednjih lučeh narisan križ. So pa bili zelo dejavni pri pomoči najrevnješim, čeprav tudi sami niso imeli veliko.

Kaling Wald je bila na koncu obtožena, da po soprogovi smrti ni obvestila policije ali mrliškega oglednika. Obtožena je krivdo priznala, obsodili pa so jo na pogojno zaporno kazen.