Zanimivosti

Seksajo drug preko drugega in to sedemkrat na dan!

M.J.
19. 11. 2014, 14.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Na bizarni kraj v Indoneziji prihajajo ljudje, da bi imeli spolne odnose sedemkrat zapored. S tem želijo dokončati spolni odnos, katerega ni uspel dokončati mladi indonezijski princ, ki je bil ubit med seksom s svojo mačeho.

Arhiv Svet24

Govora je o eni izmed najbizarnejših in najbolj varovanih skrivnostih Indonezije. V državi, kjer je večina Muslimanov, na tisoče romarjev potuje v Gunung Kemukus, oziroma 'goro seksa', da bi tam sedemkrat spolno občevali s tujci. To naj bi bil del verskega obreda.

In da bi ta ritual bil uspešen mora oseba sedemkrat spolno občevati vsakih 35 dni, je razkril novinar Patrick Abboud. » To je resnično bizarna zgodba. Pred nekaj leti sem prebral članek o tem. Potreboval sem nekaj časa, da sem prišel do tja,« je dejal in dodal, da kar je odkril je bilo resnično presenetljivo.

V ritualih sodeluje na tisoče romarjev. Patrik je dejal, da se je v eni noči lahko zvrstilo tudi do tisoč ljudi. »To je bilo težko dojeti. Po odhodu sem potreboval nekaj tednov, da sem to predelal v glavi,« je dodal.

Omenjeni ritual izhaja iz 16. stoletja, tisti, ki pa ga prakticirajo, verjamejo da jim prinaša srečo in bogastvo. V njem sodelujejo poročeni moški, gospodinje, vladni uslužbenci in celo prostitutke.

Za državo, kjer je zaradi religije seks tabu tema, je ideja 'seks gore' še toliko bolj nenavadna. Zgodba se začne v 6. stoletju, ko naj bi mladi indonezijski princ imel afero s svojo mačeho. Pobegnila naj bi v hribe, kjer sta imela spolne odnose, med enim pa so ju zasačili, ubili in pokopali na licu mesta.

Svetišče še vedno stoji na tem mestu in česar onadva nista uspela dokončati, bi radi dokončali tisti, ki verjamejo, da jih bo po tem doletela sreča.