Motošport

Vettel prihodnjo sezono v Ferrariju

mu
19. 11. 2014, 14.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V formuli ena se obeta ena najodmevnejših selitev zadnjih let. Aktualni in štirikratni zaporedni svetovni prvak Sebastian Vettel se bo iz Red Bulla preselil k Ferrariju.

Reuters

Svetovni prvak v formuli ena Nemec Sebastian Vettel je že v začetku oktobra napovedal slovo moštvu Red Bull. Danes je to postalo tudi uradno dejstvo. Vettel, ki je vse svoje štiri svetovne naslove osvojil z Red Bullom, bo po koncu sezone zapustil ekipo in se preselil k Ferrariju.

Vettel je prvič z Red Bullom naslov svetovnega prvaka osvojil leta 2010 in pri 23 letih postal najmlajši svetovni prvak v F1. Potem je osvojil še tri naslove, s skupno štirimi zaporednimi pa se je pridružil dirkaškim legendam Michaelu Schumacherju, Juanu Manuelu Fangiu in Alainu Prostu kot šele četrti dirkač s toliko naslovi.

A to sezono so Vettlovi uspehi povsem zbledeli. Ta čas je v skupni razvrstitvi SP na četrtem mestu; ne le v senci dirkačev Mercedesa Nica Rosberga in Lewisa Hamiltona, temveč tudi moštvenega kolega, mladega Avstralca Daniela Ricciarda, ki je z Red Bullom to sezono dobil tri dirke.

GROSJEAN PA OSTAJA
Na drugi strani pa je Lotus je sporočil, da je podaljšal sodelovanje s francoskim voznikom Romainom Grosjeanom. Francoz bo tako ob Pastorju Maldonadu tudi naslednje leto član ekipe, pa čeprav se letos ni posebej izkazal, pred zadnjo dirko ima le osem točk in je na 14. mestu v točkovanju svetovnega prvenstva.

"Vesel sem, da so se v moštvu odločili, da me zadržijo in da vidim, da me še naprej spoštujejo. Nobena skrivnost ni, da je bila letošnja sezona za nas težka, a smo se v njej tudi veliko naučili. Vsi smo prepričani, da se bomo v novi sezoni spet vrnili, vsaj tja, kjer smo bili predlani. Tudi zaradi tega, ker bomo zamenjali Renaultov motor za očitno boljšega Mercedesovega. Prepričan sem, da nas čaka še veliko lepih trenutkov," je dejal 28-letni Francoz, ki se je predlani, v drugi sezoni pri Lotusu, kar šestkrat uvrstil na stopničke in zbral 132 točk.