Zanimivosti

Najstnika živega zakopala družina njegovega dekleta

STA/M.J.
17. 11. 2014, 17.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V Turčiji so aretirali 18-letnega mladeniča, ki ga sumijo, da je živega zakopal prijatelja svoje sestre. Kot danes poročajo turški mediji, so Akina Tokdenirja in njegovega očeta Ahmeta aretirali v zvezi z umorom 16-letnega Onurja Sandala, čigar truplo so pred dnevi našli zakopano v gozdu blizu mesta Denizli na zahodu Turčije.

Profimedia (fotografija je simbolična)

18-letni Tokdenir se je policiji predal sam in takoj priznal umor. Njegovega očeta, ki naj bi sodeloval pri umoru, so aretirali kasneje.

Obdukcija je pokazala, da so 16-letnika 65-krat zabodli in da je imel sledove hudega mučenja. Med drugim naj bi bila na njegovem truplu luknja, ki naj bi jo naredili z ostrim predmetom. Njegova pljuča so bila polna zemlje, kar pomeni, da je bil živ zakopan, pisanje turškega dnevnika Hurriyet povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Iz posnetkov nadzornih kamer je razvidno, da sta Sandala pretepla oče in brat njegovega dekleta, ki sta ga ugrabila v stanovanjski soseski mesta Denizli in ga odpeljala z avtom.

Družina je mladeniča ubila, ker se ni hotel poročiti s svojim dekletom, čeprav je z njim imel spolne odnose. Po navedbah AFP ni znano, ali so kaznovali tudi dekle.

Oče dekleta je dejal, da umor obžaluje, a poudaril, da je šlo za dejanje iz časti.