Zanimivosti

Japonci hočejo v krste že za čas življenja!

T.C.
11. 11. 2014, 11.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Japonska je znana kot dežela čudnih, na trenutke bizarnih običajev in navad, njihova kultura je dostikrat nerazumljiva in nenavadna. A, ko že mislimo, da nas nič ne more presenetiti, vedno znova odkrijemo dejstva, zaradi katerih privzdignemo obrvi in odpremo usta.

Reuters

Zadnje čase je na Japonskem v modi tako imenovano »preizkušanje krst«. V želji, da že na tem svetu izkusijo čarobnost ležanja v zaboju, namenjenemu večnemu počitku, so v deželi vzhajajočega sonca odprli salone s pogrebno opremo, ki omogočajo tovrstne užitke.

Stranka si najprej izbere obliko krste, ki jo nato modularno opremijo s primernimi vložki, tekstilom in tudi visokotehnološkimi dodatki, kot so predvajalnik glasbe, sistem za mobilno telefonijo, hišni (krstni?) kino, televizijo, osvežilcem zraka in podobnimi nadvse nujnimi artefakti.

Japonska je pogosto dežela bizarnosti in nenavadnih običajev.

Nato ležejo vanjo in prodajalec jih v nadzorovanih pogojih zapre vanjo ter simulira pokop. Seveda je na voljo tudi medicinsko osebje, saj se pogosto zgodi, da oseba doživi napad tesnobe, primerilo se je tudi, da je sledil srčni infarkt, tako da so preizkuševalca v krsti kar pustili in odnesli na pokopališče.

Tovrstna bizarna »zabava« je postala pravi hit med mladimi, saj takšno dejanje smatrajo kot preizkušanje poguma in samopotrjevanje med vrstniki. Prav gotovo pa gre tudi za preizkušanje denarnice, saj je potrebno za kratek obisk onostranstva pogrebnemu podjetju odšteti preračunano okoli 2.500 evrov.

Reuters