Zanimivosti

Kako z ležanjem v treh mesecih zaslužiti letno plačo?

G.G.
11. 11. 2014, 09.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ko je Andrew Iwanicki ostal brez službe, ga je presenetil klic uslužbencev Nase. Ponudili so mu zanimivo delo. Pravzaprav nedelo. V raziskovalne namene bi moral tri mesece ležati v postelji. Zaslužek? 18 tisoč dolarjev oziroma 14 tisoče evrov.

Andrew Iwanicki

Nasa želi s to raziskavo izvedeti čim več o mišični atrofiji. Doslej so za ta eksperiment izbrali 54 oseb, prijavi pa se jih več deset tisoč.

Andrew je po krajšem razmisleku sprejel ponudbo. Finančna plat zadeve je pretehtala zdravstveno. Toda Andrew pravi, da se je zelo težko navadil, da neprestano leži v postelji. Nenazadnje je bil prej navajen aktivnega življenja, med drugim je bil udeleženec Ironmana. Pojavile so se bolečine v vratu in hrbtenici, zvečer pa seveda ni mogel zaspati. Velika problemov mu je predstavljajo tudi opravljanje velike potrebe.

Toda po treh tednih se je počasi prilagodil. Fizične bolečine so izzvenele in začel je uživati v rutinskem gledanju televizije in branju, še vedno pa se mu zdi, da iz dneva v dan postaja bolj »lesen«.

Podobne raziskave praviloma pritegnejo veliko zavzetih igralcev računalniških iger. V Nasini postelji se lahko povsem posvetijo igram, razbremenjeni pa so drugih vsakodnevnih opravil. In še služijo.