Zanimivosti

Tedenski horoskop od 20. do 27. 10.

R.T.
19. 10. 2014, 20.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V astrološkem žargonu bi temu tednu čisto lahko rekli »prelomni teden«. Ne samo da kar trije planeti (po vrsti Sonce, Venera in Mars) prestopijo v drugo znamenje in da se v tem tednu na svoji poti obrne Merkur (vsaj še en teden po obratu 25. oktobra bodimo vseeno previdni, ker bo še vedno počel kake neprijetnosti, sploh pa v dneh ob obratu), tudi sončni mrk se bo zgodil v teh dneh. Pri nas ga sicer ne bomo videli, ker bo njegov vrhunec skoraj natančno opolnoči, ko je sonce povsem drugje, vplival pa bo vseeno.

Arhiv Svet24
Sončni mrk

Navadno se na tak trenutek ali celo dan ne zgodi nič, a tako je običajno: njegov vpliv se »mora« zgoditi do naslednjega takega mrka, to pa bo marca. Ker se bo to zgodilo v znamenju škorpijona, bodo posledice radikalne, morda celo kot konec nečesa in obenem začetek nečesa drugega, vprašanje je le, za koga to velja in kako močno. To pa je že odvisno od primera do primera …

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Dovolj imate čakanja, ali se bo kdo premaknil in kaj naredil, odločili se boste poseči v dogajanje. Prve tri dni v tednu izkoristite za premislek o korakih in pripravo, četrtek in petek sta za udarec najbolj primerna. Če bo prišlo do pravnih in upravnih postopkov, ne boste sedeli križem rok, poskusili boste premakniti stvari. Obeta se vam uspeh, če boste le pazili na besede. V ljubezni vejejo ugodni vetrovi, morda bosta razmišljala o spremembi statusa ali kako drugače načrtovala bolj dolgoročno kot doslej. 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

V tem tednu boste samozadovoljni in prepričani v svoj prav – tako se bo vsaj začelo. Sredi tedna boste deležni informacij z več strani in vse skupaj vam bo dalo misliti, končni rezultat teh premikov pa bo odločitev o sodelovanju z drugimi, kar se bo tudi najbolj izplačalo. Na finančnem področju boste vlekli veliko potez in odločitev, ki jih boste sprejeli v navezavi z drugimi, in se bodo dobro obrestovale. 

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Če naj bi se v tem tednu premaknili naprej, bo šlo bolj počasi ali pa boste najprej morali stopiti korak ali celo dva nazaj, potem šele pride napredovanje. Nasploh v tem tednu ne boste zmogli držati vseh niti dogajanja v svojih rokah. V ljubezni bo šlo neprimerno bolje: ali bodo na vrsti ugodni premiki ali dogovor ali bo šlo za spremembo statusa (selitev, dogovor o poroki), nevezanim se lahko celo zgodi, da bodo srečali »ljubezen svojega življenja«. 

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V tem tednu se bo vaš pasivni odnos spremenil, vrtinec aktivnosti in nalog vas bo potegnil s seboj. Na koncu boste celo veseli, ker boste dosegli veliko več, kot ste si mislili, da zmorete. S sosedi ali sorodniki se lahko zapletete v spore, ki jim ne bo videti konca ali pa nikomur ne bo čisto jasno, za kaj pravzaprav gre. Ne žrite se, Merkur bo nehal z vratolomnostmi šele čez kakih deset dni, dotlej razjasnitve ne more biti in varčujte z energijo. 

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Če vas je v zadnjem času prijelo, da bi malo zaspali na dosežkih, bo na to treba vsaj še malo počakati, kajti dogajanja bo zdaj kar preveč, morda toliko, da ga boste le stežka dohajali. Če z lastnim denarjem ne bo težav, pa posebej pazite na vse, kar z denarjem počnete, še posebej če gre za transakcije s posamezniki. V ljubezni bo tokrat bolje, le veliko energije boste morali vložiti. 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

V partnerstvu boste govorili drug mimo drugega, vaša trenutna preobčutljivost pa ne bo pozitiven prispevek k razrešitvi zagate. Mrk se bo pri vas zgodil na področju komunikacije, odnosov in sorojencev, na vsaj enem od teh področij bo kmalu prišlo do bistvene spremembe, in če se takemu toku že nekaj časa upirate, se zdaj sprijaznite, da ne bo šlo drugače. A da ne bo pomote, karkoli že pride, se boste pozneje vprašali, kaj mi je bilo, da tega nisem storil že prej. 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Prva polovica bo malo bolj napeta, ker planeti ob slovesu vedno še »pospravljajo za seboj« in vnašajo nemir. Potem se boste stabilizirali in vaš pogled bo jasnejši, Jupiter, ki čaka v hiši vizij in želja, bo končno prišel na vrsto, vi pa boste zaradi njega razmišljali o marsičem, kar se je še pred kratkim zdelo docela nedosegljivo. V komunikaciji so konec tedna možne nejasnosti ali nerazumevanje, tudi neposlušanje drugih. 

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Tudi za vas je na vrsti teden premikov in sprememb, saj se po eni strani v vaše znamenje selita Sonce in Venera, po drugi strani bo mrk prinesel neko pomembno spoznanje, ugotovitve pa bodo imele dolgo brado, tudi če vidnega premika še ne bi bilo. Neki prijatelj vam bo stal ob strani, ko ga boste najbolj potrebovali. V ljubezni bo zanimivo, na trenutke ne boste vedeli, pri čem ste, a vas to niti ne bo toliko motilo. 

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Nekdo vam bo stopil na pot, zdelo se vam bo, kot bi se zaprla vrata. Obupavanje, kako so lahko takšni, se ne izplača, zavihajte rokave in se problema lotite sami, sami ga boste tudi razrešili. Skozi teden boste vse bolj prodorni, po potrebi tudi agresivni, vsekakor pa brez uspeha ne boste ostali. Na trenutke vam bo samota prav ustrezala, pa tudi sicer poskrbite za zadosti časa zase in predvsem spanca. 

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

V tem tednu se vam bo vse bolj mudilo, kot da bi se bali kake zamude ali pa neuspeha, če bi zadeve trajale predolgo. Četrtek, ko je na nebu največ sprememb, boste sredi dileme, ali držati isto pot še naprej ali pa zavzeti drugačno stališče oziroma usmeritev. V srčnih zadevah se boste soočili s spremembo ravnovesja, ni nujno, da bi bilo to za vas slabo. Se pa v teh dneh izogibajte naveze prijatelji – denar, to se zdaj ne more izteči dobro. 

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Če bi sodili po financah, bo teden zelo pester, a ne tudi ugoden za vas. Močno bodo vpletena čustva, ta pa pogosto ne vodijo k ustrezni rešitvi, prej nasprotno. Druge plati življenja bi morale biti tokrat manj napete ali pa celo bolj vesele, recimo načrtovanje, učenje, pravne zadeve ali krajše poti. Le v stikih z nadrejenimi se pazite, da ne bi zalezli v spore, po možnosti zaradi kake malenkosti ali pa zaradi koga drugega, ki bi mu delali uslugo. 

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Za Ribe bo ta teden prinesel obilo razbremenitve, kako spoznanje, morda tudi lekcijo, čeprav te ne bi smele biti težavne. Kot bi nekdo na stežaj odprl vrata. V teh dneh se ne ubadajte s svojim videzom ali podobo v očeh drugih, saj vam nobena ne bo dovolj všeč. Tudi mnenje nasprotnega spola se ne bo izkazalo za pravo, čeprav namen ne bo slab. V službi boste dobro sodelovali in vaše mnenje bodo upoštevali. Še bolj se boste zagrizli v delo. 

Premiki v tem tednu 

Sonce bo v tem tednu prišlo od 26°26 Tehtnice do 3°27 Škorpijona, v katerega bo vstopilo 23. oktobra ob 13.56.

Merkur bo retrogradno prišel od 19°55 Tehtnice do 16°45 (25. oktobra), se tam obrnil v direktno smer in prispel še do 16°53 znamenja.

Venera bo prišla od 25°03 Tehtnice do 3°52 Škorpijona, v katerega bo vstopila 23. oktobra zvečer.

Mars bo prišel od 25°13 Strelca do 0°23 Kozoroga, v katerega bo vstopil 26. oktobra.

Jupiter bo prišel od 18°54 do 19°49 Leva.

Saturn bo prišel od točno 22°30 do 23°18 Škorpijona.

Uran se bo retrogradno premaknil od 14°02 do 13°46 Ovna.

Neptun se bo premikal nazaj po Ribah, v tem tednu od točno 5° do 4°55.

Pluton se počasi premikal direktno po Kozorogu, tokrat od 11°11 do 11°17. 

Luna bo 21. oktobra vstopila v Tehtnico, 23. oktobra v Škorpijona in 26. oktobra v Strelca.

V četrtek, 23. oktobra, ob 23.56 bo na nebu sončni mrk na 0°25 Škorpijona.