Zanimivosti

Plavalec novinarju ukradel kamero

ue
27. 9. 2014, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Japonski plavalec Naoja Tomita je bil izključen iz japonske delegacije na azijskih igrah, potem ko je priznal, da je nekemu južnokorejskemu novinarju na bazenu v Inčeonu ukradel kamero.

vszi

Južnokorejske oblasti se odločajo, ali bodo proti 25-letnemu plavalcu vložile obtožnico. Tomito so glede incidenta že zaslišali policisti, plavalec pa se je za dejanje opravičil. Japonski olimpijski komite je krajo obsodil in jo označil za "zelo resno kršitev" kodeksa obnašanja. Kamera v vrednosti 7600 ameriških dolarjev je pripadala novinarju južnokorejske tiskovne agencije, novinar pa jo je začel pogrešati v četrtek.

Tomito so policisti zaslišali, potem ko so preučili posnetke varnostnih kamer na bazenu. Organizatorji azijskih iger so sporočili, da je policija končala preiskavo in poslala poročilo tožilcem, ki se bodo v ponedeljek odločili, če bodo proti plavalcu vložili obtožnico. V tem času plavalec ne sme zapustiti države.

Vodja japonske reprezentance na azijskih igrah Cujoši Aoki je povedal: "Japonski olimpijski komite priznava neprimerno obnašanje Naoje Tomite, zato smo se odločili, da ga izključimo iz naše delegacije." Odločili so se še, da bo moral plavalec sam plačati letalsko vozovnico za pot nazaj na Japonsko.

To pa ni prvi incident na letošnjih azijskih igrah s posredovanjem policije. Iranski uradnik in palestinski nogometaš sta bila zaslišana zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju.