Zanimivosti

Šok! Martina v bolečinah rodila sredi mostu!

K.A.
27. 9. 2014, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Popadki so bili prehudi in za odhod v bolnišnico ni bilo več dovolj časa.

youtube

Ko je Martina M. (29) dobila prve popadke, je bila prepričana, da bosta s soprogom Petrom uspela pravočasno priti v zadrsko porodnišnico, a je usoda želela drugače. Ko sta prišle do masleniškega mostu so bili popadki že tako zelo močni in boleči, da njenemu soprogu ni preostalo drugega kot, da ustavi avto in ženi po najboljših močeh pomaga pri porodu.

Za Martino je to že peti otrok in prav zaradi tega je bila prepričana, da imata z soprogom dovolj časa in da jima bo uspelo priti do porodnišnice. Iz preteklih izkušenj je bila prepričana, da so popadki šele v začetni fazi in da imata s soprogom še dovolj časa, da pravočasno prispeta v porodnišnico.

In medtem ko je Martina na zadnjem sedežu rojevala, je bil njen soprog ves čas na liniji z zdravnikom, ki mu je dajal natančna navodila. Martina je brez večjih težav rodila zdravega malčka, ki je ob porodu tehtal 3850 gramov in meril 52 centimetrov. Ko so na kraj dogodka prispeli reševalci, sta jih ponosna starša pričakala z malčkom v rokah.

Vodja ginekologije v Splošni bolnišnici v Zadru, Branko Dukić, pa je mladega očeta izjemno pohvalil in povedal, da je nalogo opravil z odliko.