Zanimivosti

Še en dokaz, da je pes človekov najboljši prijatelj

J.P.
6. 9. 2014, 08.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ko je indijski najstnik preminil v prometni nesreči, je njegov pes Tommy petnajst dni brez hrane prebil ob njegovem grobu.

Bhaskar Shri je bil gradbeni delavec, ki je imel nadvse rad pse. S Tommyjem sta po tistem, ko ga je pred petimi leti posvojil, kmalu postala neločljiv par. Ko je izgubil življenje v prometni nesreči, se je pes zavlekel k njegovemu grobu na obrobju mesta Čenaj in tam brez hrane prežal petnajst dolgih dni.

Potem pa je nanj naletela Dawn Williams, članica indijske neprofitne organizacije Modri križ. »Tommyja sem ob grobu prvič opazila v prvem tednu avgusta, ko sem se zvečer slučajno sprehajala mimo. Takrat se mi to ni zdelo nič posebnega. Ko sem se pozneje po sili razmer še enkrat znašla tam, sem ga opazila na istem mestu kot prvič – zdelo se mi je, kot da se sploh ni premaknil,« je povedala Dawn. »Lahko razvidno je bilo, da pes ni bil v najboljšem stanju. Bil je podhranjen in prepričana sem, da sem v njegovih očeh razločila solze. Dala sem mu vode in hrane, a se ni hotel premakniti. Nato smo s kolegi prečesali okolico in spraševali tamkajšnje prebivalce, če poznajo psa.«

Njegov gospodar je življenje izgubil v prometni nesreči.

Ti so njej in njenim kolegom povedali zgodbo Tommyja in njegovega lastnika, Dawn pa je pozneje uspela najti Bhaskarjevo mamo Shrimati Sundari. Tommy jo je prepoznal takoj, ko jo je zagledal. Shrimati je povedala, da je pes po sinovi smrti izginil in da ga ni uspela najti, zato je sklepala, da si je poiskal nov dom. Tako pa se je vrnil v starega.