Zanimivosti

Hladen tuš na plaži: Zgražali so se nad njo

T. P.
9. 8. 2014, 12.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Tanis Jex-Blake (33) je mamica petih otrok, ki je na facebooku objavila sliko svojega trebuha v bikiniju. Kanadčanka se je za objavo odločila zaradi neprijetne izkušnje, ki jo je doživela na plaži.

Facebook/Tanis Jex-Blake

Tanis se je odločila preživeti miren dan v sončenju in uživanju na plaži, a je naletela na obsojajoče in presenečene poglede, najhuje pa je bilo, ko je do njenih ušes prišel komentar nekega otroka, ki je komentiral njen trebuh, češ da je odvraten. Tega ni mogla prenesti brez besed, zato se je odločila, da pošlje sporočilo prek facebooka.

Facebook/Tanis Jex-Blake
Prizadeta mamica je uporabnikom družabnega omrežja sporočila, da je ponosna na svoje brazgotine in da se ničesar ne sramuje.

Po 13 letih se je prvič slekla na plaži in doživela neprijetno presenečenje.

»Žal mi je, da sem s prvim sončenjem v bikiniju, ki sem si ga privoščila po dolgih trinajstih letih, povzročila zgražanje ljudi. Prav nič se ne sramujem svojega trebuha, prav nič mi ni žal, da ni več tako raven in napet kot nekoč. Ni mi žal, da se je po tistem, ko sem rodila pet prečudovitih, zdravih in pametnih otrok, moje telo povsem spremenilo. Žal mi je le, da sem z njim užalila toliko ljudi na plaži, žal mi je, da so morali s prstom kazati name in se zgražati nad menoj. Žal mi je, da je moje telo nekatere pripravila celo do tega, da so se mi glasno posmehovali,« je zapisala Tanis.   

Facebook/Tanis Jex-Blake
»A verjemite, ko sem opazovala vaša 'popolna' telesa na plaži, sem se morala vprašati, kaj je na njih tako čudovitega. Nisem videla veliko razlike med mojim in vašimi telesi, pa vendar me je prizadelo. Dopustila sem, da so me vaši komentarji tako prizadeli, da sem v avtu na poti domov zajokala. Hvala, ker ste mi uničili dan. Ljudje, kot ste vi, skrbijo za to, da se ta svet spreminja v odvraten kraj, poln sovraštva. Upam, da boste nekega dne dojeli, da so te brazgotine zaznamovale moje bitke, na katere sem ponosna in se jih ne sramujem,« je zaključila Tanis.

Njeno sporočilo so uporabniki svetovnega spleta tako množično delili, da so jo povabili celo na kanadsko nacionalno televizijo. Številni so jo pohvalili, našli pa so se tudi taki, ki so javno obsodili razkazovanje takšnega telesa v javnosti.