Zanimivosti

Paul McCartney naj bi umrl

K.Š.
4. 3. 2015, 07.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Življenje ene največjih glasbenih legend vseh časov naj bi ugasnilo 9. novembra 1966 ob petih zjutraj.

YouTube

Zgodba o domnevni smrti Paula McCartneyja je ena od najbolj znanih urbanih legend, ki še zmeraj begajo ljubitelje legendarne skupine, ki je za vedno spremenila zgodovino glasbe.

YouTube

Kaj naj bi se pripetilo? Zgodba, tako kot jo pripovedujejo zagovorniki teorije o Paulovi smrti:

9. novembra 1966 so fantje cel večer in del noči preživeli v snemalnem studiu, kjer je potekalo snemanje albuma Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Okoli tretje ure so se hudo sprli in Paul je jezno zapustil studio, sedel v svoj športni avto in odvihral stran. Med potjo je ob cesti opazil mladenko, ki je štopala. Ustavil je in v avto je stopila Carolyn Rita Northam. Sledila je divja vožnja po londonskih ulicah. McCartney ni opazil rdeče luči na semaforju … Sledila je huda nesreča, v kateri sta oba, tako Paul kot tudi mlado dekle, izgubila življenje.

Teorija zarote ali šokantna resnica?

Policisti, ki so takoj prepoznali glasbenika, so tragično novico javili njegovim kolegom. Po prvem šoku, hudi žalosti in občutku krivde je Ringo rekel: „Kaj bo zdaj z Beatlesi?“ Po kratkem pomisleku je John rekel: „Prikrili bomo Paulovo smrt!“ Ostali člani skupine so bili šokirani nad Johnovo idejo, a po nekajurnem pregovarjanju se je to vsem zdela najboljša možna rešitev. Paulova smrt bi skupini povzročila ogromno težav.

Kako so prikrili zgodbo o nesreči

Zagovorniki teorije o Paulovi smrti so prepričani, da naj bi skupina v ta namen porabila kar precejšnjo vsoto denarja. Podkupili so policiste, reševalce in 18 očividcev. Ker je avto zgorel, je bila zadeva še toliko lažja, saj sta trupli obeh ponesrečencev popolnoma zogleneli.

YouTube
Kje so dobili novega Paula

Skupina je na vrhuncu svoje kariere poskrbela tudi za svoje dvojnike. Ti so jim prišli prav v marsikateri situaciji. Tudi Paul je imel svojega dvojnika, ime mu je bilo William Campbell. Mladenič je bil dober glasbenik, znal je igrati kitaro in tako je poprijel za bas. William je prestal tudi nekaj plastičnih operacij, s pomočjo katerih je bil še bolj podoben svojemu idolu. Oboževalci niso opazili ničesar, pot med zvezde štirih Liverpoolčanov pa se je nadaljevala.

YouTube

Namigi v glasbi

Ostali člani skupine so ves čas imeli hud občutek krivde. Navsezadnje je bil Paul njihov prijatelj in na neki način so se mu odrekli. Namige lahko najdemo v kar lepem številu skladb in tudi na naslovnicah pomembnejših albumov. Teksti skladb, kot so A day in a life, Revolution 9 in drugi naj bi neposredno namigovali na nesrečo. Poleg teh skladb pa so tu tudi pesmi, ki jih lahko zavrtimo v obratno smer … In tudi tu je kup namigov: v skladbi I'm so tired se sliši: "Paul is dead man, miss him miss him miss him" – Paul je mrtev, pogrešam ga, pogrešam ga ...

Ste si kdaj že kaj zavrteli po nazaj?

Najbolj zgovorna pa naj bi bila naslovnica albuma Abbey road, na kateri Beatli prečkajo cesto in so oblečeni, kot da bi bili na pogrebu. John je simboliziral duhovnika, Ringo pogrebnika, George tistega, ki koplje jame, Paul pa je mrtvec. Ob cesti je parkiran avto s tablico: 28 IF, kar bi pomenilo: 28, če. Paulova starost, če bi bil še živ.

YouTube

Drugi dokazi:

Zagovorniki teorije trdijo, da obstajajo še grafološki in fizični dokazi ter DNK. Paul naj bi po letu 1966 popolnoma spremenil svojo pisavo, njegova domnevna hčerka pa je prek analize DNK dokazala, da je njen oče umrl … Obstajalo pa naj bi kar nekaj fizičnih razlik: oblika obraza, ušes in zobovja.

YouTube

YouTube
YouTube

Harrison ga je večkrat klical FAUL - tudi v javnosti. Faul pa v direktnem prevodu pomeni: 'Napaka'