Zanimivosti

Tekmuj z Jurijem Frankom in podpri športnike

Polona Krušec
3. 3. 2015, 19.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Veliko ljudi se zaveda pomembnosti podpore nadarjenim. Tudi Univerza v Novi Gorici, na kateri študirajo vrhunski športniki, se trudi, da bi jim pomagala gojiti kariero.

Mediaspeed

Preveč zgodb, pri katerih so togi pogoji študija prekinili obetavno športno kariero, poznajo zaposleni na univerzi. »Študentom, ki zagnano trenirajo in dosegajo uspehe, je treba ponuditi njihovim potrebam prilagojeno – prijazno okolje,« povejo na sedežu univerze v Rožni Dolini, zato bodo prek svoje fundacije, ki jo vodi mag. Uroš Pivk, poskušali pomagati čim več športnikom, ki študirajo pri njih.

UNG

Kot prva univerza v Sloveniji so ponudili status športnika vsem športnikom, ki so registrirani kot tekmovalci in se aktivno udeležujejo tekmovanj. Pri tem ni obvezujoča pridobitev statusa pri Olimpijskem komiteju Slovenije. Med njimi je tudi Ajdovec Matija Stupar, ki se od leta 2008 dejavno ukvarja z gorskim kolesarjenjem, predvsem z disciplino 4-kros. Stuparju je lani na domačem terenu, ob odprtju največje slovenske proge za 4-kros, uspelo osvojil naslov državnega prvaka v kategoriji Elite.

Matija Stupar je študent magistrskega študija fizike. »Šport mi predstavlja veliko veselje in odpira mnoge priložnosti. Imam ambicije priti med najboljše na svetu, vendar pa sem med študijem fizike odkril veliko veselje do znanosti, kjer bi se želel razvijati v prihodnosti,« pove o prijazni kombinaciji študija in športa. On in preostali talentirani bodo veseli vaše podpore in pozdrava na posebnem dobrodelnem dogodku, ki bo v soboto, 7. marca, na smučišču v Cerknem.

UNG

Univerza podporo izkazuje tudi ajdovskim rokometašicam (mladinski in članski ekipi), odbojkarju Urbanu Česniku, gorskemu tekaču Roku Bratini … Vsem bo namenjeno zabavno smučarsko tekmovanje v Športnem centru Cerkno, ki ga bo z univerzo gostil Jurij Franko, dobitnik srebrne olimpijske medalje v veleslalomu na zimskih olimpijskih igrah v Sarajevu leta 1984. Glasba, srečelov, druženje in zanimive aktivnosti, pove vodja fundacije Uroš Pivk, bodo povezali prijetno s koristnim. »Pomoč športnikom nam je v veselje,« zaključi. Donacijo bo v višini od 29 do 49 evrov predstavljal prispevek namesto startnine. Tako se bo oblikoval sklad za športnike, ki jim bo olajšal pot do uspehov, ki si jih želijo
.