Mešanček Bučko

Kdo čuva Anjo Rupel? Bučko!

Teja Pelko
26. 10. 2017, 07.10
Deli članek:

Anja Rupel je velika ljubiteljica živali.

Osebni arhiv
Anja Rupel in Bučko.

Ko je še živela doma, so imeli psa, kokeršpanjela z imenom Car, ki je živel 15 let in je bil izjemno trmast in samosvoj pes. Kot otrok je imela tudi papagaja, z možem, glasbenikom Alešem Klinarjem - Klinčijem, pa sta sedem let skrbela za morskega prašička.

Zadnjih šest let njeno življenje bogati pes Bučko

Ime je človekovemu najboljšemu prijatelju dala Anjina hčerka Luna. »Bučko je ime dobil po knjigi Umazani Berti, ki sem jo brala Luni, ko je bila majhna. Berti ima namreč psa, ki mu je ime Bučko, in ko smo šli iskat našega kužka, mu je Luna izbrala to ime,« nam je povedala glasbenica.

Osebni arhiv
Bučko je velik crtljavček.

Bučko je po njenih besedah kar priden in ne preveč zahteven kuža. »Trikrat na dan ga peljemo na sprehod, a si delo porazdelimo, tako da to nobenemu od nas ne predstavlja kakšne pretirane obremenitve. Vsaka žival, ki jo imaš doma, je sicer odgovornost in obveznost, a tudi velika ljubezen. Bučko je tudi odličen čuvaj, saj z največjim veseljem nalaja vsakega, ki se sprehodi mimo našega atrija,« je razkrila Anja, ki bi z veseljem streho nad glavo nudila še kakšnemu kosmatinčku. »Ker imava z Luno zelo radi pse, bi z veseljem imeli še kakšnega, a Aleš najinega navdušenja nad pasjim tropom ne deli, tako da bo ta projekt moral še malo počakati,« je še dejala Ruplova.