Rock dedek

Po čem se razlikuje od Jaggerja? Po številu žensk, ki jih je ljubil

Andreja Comino
20. 10. 2017, 07.00
Deli članek:

Pri svojih 62 letih glasbenik Aki Rahimovski na odru daje vse od sebe: poje, pleše in skače, da je veselje. Zaradi neizčrpnega vrelca energije ga nekateri primerjajo s še enim rock dedkom, Mickom Jaggerjem.

Mediaspeed
Za Akija Rahimovskega se zdi, kot da bi se čas ustavil.

Aki, ki je bil rojen v srbskem Nišu, kmalu zatem so se z družino preselili v prestolnico Makedonije Skopje, srečo in kariero pa je šel iskat v hrvaško prestolnico Zagreb, ne skriva, da mu ta primerjava godi. Daljnega leta 1975 je bil eden od ustanoviteljev kultne skupine Parni valjak, s katero je osvojil, kar se je osvojiti dalo. Mnogi občudujejo njegovo neizmerno energijo. Koncerti so zanj velik napor, a v pozitivnem smislu.

Neustavljivi glasbenik: čeprav je na odru že več kot 40 let, še ne razmišlja o pokoju! 

Spreten za štedilnikom

Živi za glasbo, si pa zna vzeti tudi čas zase ter za prijatelje in konjičke. Rad se sprošča v družbi dobrih znancev in prijateljev, se poveseli in jih razvaja s svojimi kulinaričnimi specialitetami. Svojo nekdanjo domovino ima tako zelo rad, da prijateljem rad pripravlja makedonske jedi. Tako je pred kratkim na vaje za koncert v Novo mesto prinesel nekaj specialitet, ki jih je sam skuhal, in očaral osebje v glasbenem studiu. Obstaja le ena stvar, ki je rock dedek ne mara: v javnosti predstavljati svoje žene Ingrid. Pravi, da je po dolgih letih zakona vanjo še vedno tako zaljubljen kot prvi dan, da pa ona ni javna oseba, zato želi spoštovati njeno zasebnost. Pri ženskah pa se konča njegova podobnost z Mickom Jaggerjem – on je ljubil na stotine žensk, Aki pa ostaja zvest svoji eni in edini.