Iskreno

Skrita ljubezen pevke Daniele

Teja Pelko
26. 9. 2017, 07.00
Deli članek:

Hrvaška pevka Daniela, ki je zelo priljubljena tudi v Sloveniji, je za Novice Svet24 spregovorila o svojem zasebnem življenju.

Marko Vavpotič / M24.si
Danijela Martinović

Med drugim nam je zaupala, kako so videti njeni prosti dnevi, kaj počne, da je videti tako dobro, pa tudi zaradi česa se najpogosteje spre s svojim življenjskim sopotnikom, glasbenikom Petrom Grašem.

NJENA SKRITA LJUBEZEN JE PISANJE

Marko Vavpotič/M24
Danijela Martinović in Petar Grašo.

Danijela je do zdaj ustvarila tri otroške slikanice in dve knjigi poetskih zapisov. Prva, z naslovom Šalabahter života, je izšla oktobra lani, drugo pa namerava izdati na začetku naslednjega leta. »Ob prostih dneh vstanem ob šestih zjutraj in pišem do 11. ure. To je moja skrita ljubezen, ki me strašno izpolnjuje,« pravi Danijela. Njena naslednja želja je napisati roman.

ZELO RADA ČISTI HIŠO

A samo, kadar ima čas. »Hiša je moj dom, to je moja oaza. Rada imam, da je vse na svojem mestu. Obožujem bivati v tej energiji. S Petrom živiva v hiši, ki je spomenik mesta Split. Stara je 250 let in je bila svojčas poletna rezidenca pesnika Kavanjina. Vedno kadar vstopiva, začutiva to čudovito energijo. Seveda imam ženske, ki mi pomagajo pri čiščenju, a vem, da če se moja roka dotakne zidu, da mi bo ta zid to povrnil šestkratno. Moja hiša ve, da jaz to delam z ljubeznijo,« je prepričana zvezdnica.

V MLADOSTI JE ZELO TRPELA ZARADI PROBLEMATIČNE KOŽE 

Danijela je imela v mladosti razširjene pore, zaradi česar je zelo trpela, čeprav so ji že takrat vsi kozmetičarji govorili, da bo po 40. letu videla, kakšen plus je to. »Ko bodo vse druge ženske jokale, ker bodo imele veliko gub, boste vi imeli komaj kakšno,« se spominja njihovih besed. »Takrat sem si mislila, le kaj govorijo, kdaj bom jaz doživela 40 let ... Oni so nori. A vidite, kako je to,« v smehu pravi Splitčanka. Da je njena koža zdaj tako čudovita, se sicer lahko poleg matere narave zahvali tudi sebi, saj vestno skrbi zanjo.

Glasbenika sta v romantični zvezi že 19 let. Ljubezen med njima je vzklila, ko je Petar namesto Tončija Huljića prišel igrat v skupino Magazin, v kateri je pela Danijela. Pevka je bila sicer med letoma 1995 in 1998 poročena z glasbenikom Markom Perkovićem - Thompsonom.

S PETROM SE NAJVEČKRAT SPRE ZARADI HRANE

Petar je velik gurman in zelo rad tudi sam poprime za kuhalnico. A bi Danijela občasno raje videla, če ne bi. »S Petrom se največkrat spreva zaradi hrane, saj on kot vsak pravi moški rad je in večerja je zanj vedno osrednji obrok, jaz pa ne morem jesti tako pozno (običajno se pri nas začne servirati ob 21. uri, večerja je med 21.30 in 22. uro). Kadar ne delam, grem včasih že ob 22. uri spat. Najpogosteje se tako kregava okrog tega.«

BISTVENO JE SRCE, NE PA MIŠICE

Danijela je videti fantastično, kar pripisuje predvsem svojemu počutju. »Pazim nase, tako zaradi svojega posla kot zaradi sebe, a predvsem gre pri tem za odnos do življenja in do sebe. Ko sem bolj začela spremljati svoje potrebe, ko sem se začela spraševati, kaj si v tem trenutku želim, kaj bi me razveselilo, česa ne bi želela, kateri ljudje me motijo in kateri me razveseljujejo, in ko sem začela filtrirati stvari, sem začela dobivati neko notranjo energijo, ta pa zelo vpliva na videz. Zunanji videz je posledica vaših počutij. Preprosto sem srečna. Verjetno sem zato videti tako dobro,« ugiba Danijela.