Spomini

Misica stopila v bran Melanii

tp
11. 11. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Novoizvoljenemu ameriškemu predsedniku sta ob zmagi prek družbenih omrežij čestitali tudi Iris Mulej in Nataša Pinoza. Iris je ob tem zapisala tudi svojo izkušnjo z njim izpred 15 let, Nataša pa je spomine na srečanje z Donaldom in Melanio delila posebej za nas.

osebni arhiv
Nataša je Donaldu in Melanii govorila o trenutnem stanju v Sevnici. Zdelo se ji je namreč lepo, da svoji sorojakinji pove kakšno lepo informacijo iz njunega kraja.

Iris je Donalda spoznala na svetovnem izboru Miss Universe v Portoriku leta 2002, kjer je zastopala našo državo kot mis Universe Slovenije. Donald, ki je bil lastnik licence za omenjeni lepotni izbor, je dan pred finalom lepotice obiskal v zaodrju ene od največjih dvoran v mestu San Juan. »Ko je tako stal tam med vrati, je vsem izrekel dobrodošlico in nam zaželel srečo za finalni dan. Nato pa stopil korak naprej in vprašal: 'Kje je mis Slovenije?' Jaz sem se presenečeno dvignila s klopi, kjer smo sedela dekleta, in stopila proti Trumpu, ki mi je segel v roko in z nasmehom rekel: 'Me veseli, da sva se spoznala. Moje dekle je tudi iz Slovenije!' Odgovorila sem mu, da vem ter da je v Sloveniji zelo znana in da smo ponosni na njo. On se je ponosno nasmehnil, še nekaj povedal o Sloveniji – se niti ne spomnim kaj, ker sem bila malce zmedena in presenečena –, mi še enkrat zaželel srečo in odšel. Pa pustimo ob strani to, da je bila večina sotekmovalk zelenih in zavistnih od ljubosumja ter da so si želele biti tudi one iz Slovenije, haha. No, če ne drugega, so me vsaj nehale spraševati o Slovaški in si zapomnile našo Slovenijo,« se spominja Iris. Misica je dodala še, da je Trump pred vsemi izrazil veliko spoštovanje do naše male državice in da se je v njegovem glasu čutilo spoštovanje do Melanie kot ženske.

Facebook
Iris Mulej z Donaldom Trumpom.

Melania z Natašo ves večer govorila v slovenskem jeziku

osebni arhiv
Ta fotografija je nastala na zabavi na Beverly Hillsu. Nataša pravi, da je bila zabava kot iz filma.

Nataša se srečanja z Melanio in Donaldom spomni, kot da je bilo včeraj. Že takrat, ko ju je spoznala, sta se ji zdela nekaj enkratnega in posebnega. »Moja izkušnja je izjemno pozitivna in ima zame velik pomen. Predvsem kar zadeva Melanio, vsakič s ponosom povem, da se (še vedno) zaveda svojih korenin in maternega jezika. Vse opazke na temo, da slovensko ne želi govoriti, so se tistega večera na Beverly Hillsu izjalovile. Čeprav sem takrat Melanio pozdravila v angleščini, mi je nazaj odzdravila v slovenščini. Tudi pozneje po uradni predstavitvi sva pogovor nadaljevali v slovenskem jeziku. Lahko rečem le, da je name naredila izjemen vtis elegantne in spoštljive dame, umirjene, tople in odprte osebe. Tisti večer sem jo prosila še za skupno fotografiranje in brez problema je privolila. Ker sem imela manjše težave s fotoaparatom, sem jo nato še enkrat prosila za fotografiranje in tudi takrat je takoj ugodila moji želji,« nam je zaupala Nataša.

osebni arhiv
Melania je na Natašo naredila zelo lep vtis.

osebni arhiv
Nataša z Donaldom v zaodrju.

Tudi Donald je bil takoj pripravljen ugoditi njeni želji po skupni fotografiji. »Takrat je prišel v zaodrje, in če te ni bilo tam, si ga zamudil. Jaz sem k sreči ta dogodek ovekovečila za izjemen spomin. Glede na to, da je bil Donald takrat lastnik licence Miss Universe, sta bila pogovor in fotografiranje z njim nekaj, kar si je želela vsaka nosilka lepotnega naslova mis Universe. Tudi jaz,« nam je razkrila lepotica, ki ima za Trumpa same besede hvale. »Donald je človek z izjemno karizmo. Takšnega še nikoli nisem srečala. Ima neko posebno energijo, ki zavzame celoten prostor. Težko je to opisati, vsekakor pa občutka nikoli ne bom pozabila. Je razred zase, v pozitivnem pomenu. V vseh komunikacijah z mano je bil zelo spoštljiv, prijazen in uglajen. Po vsem videnem in doživetem lahko rečem, da svojo ženo Melanio izjemno spoštuje, jo ima nadvse rad in se zagotovo zaveda svoje sreče,« je prepričana Nataša in dodala še, da obema iz srca želi vse dobro in se z njima veseli uspeha, ki sta ga dosegla.