Emmyji 2016

FOTO: Igra prestolov prehitela Frasierja

mv
20. 9. 2016, 18.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Los Angelesu so v noči z nedelje na ponedeljek podelili že 68. nagrade emmy. Zmagovalka večera je bila nedvomno serija Igra prestolov, pobrala je kar 12 nagrad in se vpisala v zgodovino kot največkrat nagrajena serija vseh časov.

Profimedia
Ustvarjalci serije so z do zdaj osvojenimi 38 kipci postavili nov rekord in prehiteli nadaljevanko Frasier.

Kultna serija Igra prestolov je bila letos nominirana v kar 23 kategorijah, od tega je slavila v dvanajstih. Vključno s tem dosežkom je v zadnjih letih pobrala kar 38 kipcev in tako prehitela priljubljeno serijo Frasier. S tem so upravičili vsa pričakovanja, saj so ves čas veljali za favorite večera. Med drugim so osvojili kipce v najpomembnejših kategorijah, med drugim za najboljšo dramsko serijo, najboljšo režijo in najboljši scenarij. 

Profimedia
Voditelj podelitve, komik Jimmy Kimmel, je dobro prenesel dejstvo, da je kljub nominaciji ostal brez nagrade.

Kimmel dobro opravil svoje delo

Podelitev nagrad, ki jih vsako leto podeljuje ameriška televizijska akademija, je v Los Angelesu povezoval komik Jimmy Kimmel, ki je bil tudi sam med nominiranci za najboljšo komično oddajo, vendar je ostal praznih rok. To ga ni oviralo, da ne bi poskrbel za zabaven večer, ki je v nasprotju s podelitvijo oskarjev minil brez pritožb na račun premajhne zastopanosti manjšin ali žensk.

Pet kipcev za zgodbo O. J. Simpsona

Približno 19 tisoč članov akademije je izbralo nagrajence v kar 133 kategorijah, poleg serije Igra prestolov pa so slavili tudi ustvarjalci miniserije Ljudstvo proti O. J. Simpsonu: Ameriška zločinska zgodba. V vlogi O. J. Simpsona se je znašel Cuba Gooding Jr., John Travolta je bil v vlogi branilca Roberta Shapira, David Schwimmer je zaigral branilca Roberta Kardashiana, Sarah Paulson pa je bila v vlogi tožilke Marcie Clark, za dotično vlogo je prejela tudi emmyja.