Njegove pesmi najprej slišita hčerki

Simon Vadnjal o novi pesmi, ki 'privzdigne kolektivna čustva'

E. J.
3. 11. 2022, 09.59
Posodobljeno: 3. 11. 2022, 11.25
Deli članek:

Svoja razmišljanja in izkušnje glasbenik in znan televizijski obraz Simon Vadnjal rad prelije v skladbo in tako nastane večina njegovih pesmi. Pravi, da rad piše zgodbe, ki se dogajajo njemu ali njegovim bližnjim, ki ga močno navdihnejo. Tokrat se je posvetil pesmi, ki privzdigne kolektivna čustva, ki se zbudijo na kakšni športni tekmi, pa tudi ob kakšnem dosežku znanstvene ekipe, pravi Simon.

LR PHOTOGRAPHY
Simon Vadnjal pravi, da je Slovenija z njegovo novo pesmijo končno spet dobila skladbo, »ki nas bo povezala, dvignila občutek pripadnosti naši skupnosti, kolektivu in dodala k optimističnemu pogledu na našo prihodnost,«

Nova pesem nosi naslov Dan za sanje in o njej je najprej povedal: «To je dan za sanje in jaz verjamem vanje!«

Za skupne cilje

Pravi, da je Slovenija z njegovo novo pesmijo končno spet dobila skladbo, »ki nas bo povezala, dvignila občutek pripadnosti naši skupnosti, kolektivu in dodala k optimističnemu pogledu na našo prihodnost,« je prepričan. »Ne samo naši športniki – tudi številne slovenske podjetniške ter znanstvene ekipe nas navdihujejo s svojimi uspehi in rezultati, s tem pa vedno znova utrdijo vero, da se s skupnimi napori da dosegati tudi na prvi pogled nedosegljive cilje«, dodaja Simon, ki je tudi avtor besedila.

«Tako kot glasba pred najpomembnejšimi nastopi in tekmami navdihuje vrhunske športnike, tako njihov zgled sodelovanja, truda za skupne cilje, navdihuje glasbenike, pa verjamem, da tudi vse ostale posameznike naše skupnosti," še pravi znani obraz iz televizije, ki za POP TV pokriva zabavno industrijo. 

LR PHOTOGRAPHY
Simon je sicer očka dveh hčera, starejše Miše Zarje, ki jo ima iz zakona z Jeleno Vadnjal, po ločitvi je postal še drugič očka, drugo hčer Belo ima s partnerico Dijano.
Očka dveh hčera

Simon je sicer očka dveh hčera, starejše Miše Zarje, ki jo ima iz zakona z Jeleno Vadnjal -  zagotovo se je spomnite kot televizijske voditeljice in nekdanje tekmovalke šova Masterchef Slovenija. Po ločitvi je postal še drugič očka, drugo hčer Belo ima s partnerico Dijano. Vsi so v dobrih odnosih, pravi, saj prva njegove pesmi sliši starejša, devetletna Miša Zarja, sicer pa se Simon doma ne pusti dolgo prositi, da kaj zaigra in zapoje za svoja dekleta.  Tudi novo pesem. »Pesem Dan za sanje je posvetilo vsem, ki nas s svojimi zgledi uspejo prepričati, da se zmoremo dvigniti nad gladino dvomov, obotavljanja, ziheraštva, podpora in sodelovanje pa pri tem igrata bistveno vlogo,« je še povedal o svoji zadnji pesmi.