Znana igralka o multipli sklerozi

Christina Applegate: Zredila sem se za 18 kg, brez palice ne morem hoditi

E. J.
2. 11. 2022, 09.57
Posodobljeno: 2. 11. 2022, 11.17
Deli članek:

Priznala je, da je že pred leti imela znake bolezni, enkrat pa je med snemanjem ene od sezon serije Dead To Me celo izgubila ravnotežje.

profimedia
Christina Applegate je pred novo sezono serije Dead To me želela povedati, zakaj se je tako zelo spremenila.

Igralka Christina Applegate, zvezdnica serije Družina za umret (originalno Married… with Children), je v intervjuju za The New York Times spregovorila o snemanju tretje sezone Netflixove serije Dead to Me, potem ko so ji avgusta lani diagnosticirali multiplo sklerozo. Med drugim je povedala, da je že pred leti imela znake bolezni, enkrat pa je med snemanjem ene od sezon serije celo izgubila ravnotežje.

"Želim si bi, da bi bila bolj pozorna, ampak kako bi lahko vedela?" je povedala igralka. Ko so ji odkrili bolezen, so producenti Dead to Me za pet mesecev prekinili snemanje, da se je Christina lahko začela zdraviti. "Morala sem to predelati, izgubila sem del sebe. Vzelo mi je čas," poroča The New York Times.

"Ne morem hoditi brez palice"

"To bo prvič, da me bo kdo videl takšno, kot sem. Zredila sem se za 18 kilogramov in ne morem hoditi brez palice. Želim, da ljudje to vedo," je dodala Christina in izjavila, da je želela narediti ta intervju pred izidom tretje sezone Dead to Me, da bi gledalci razumeli, zakaj se je spremenila. Tretja sezona serije naj bi bila na Netflixu na voljo 17. novembra.

profimedia
Christina Applegate se po prebolelem raku dojke zdaj sooča z multiplo sklerozo.
"Rekli so mi, da nam ni treba dokončati snemanja in da lahko združimo več epizod. Rekla sem: Ne, snemali bomo, vendar pod mojimi pogoji," je v intervjuju povedala igralka. Nadaljevala je, da po diagnozi ni več mogla delati kot prej in je imela težave pri hoji po stopnicah. Na snemanje je prišla v invalidskem vozičku, pri snemanju prizorov pa ji je pomagal član ekipe in dolgoletni prijatelj.

profimedia
Zaslovela je s serijo Družina za umret, ki smo jo gledali tudi pri nas.
"To bo težka pot ..."

Spomnimo, po tem, ko so Christini diagnosticirali multiplo sklerozo, se je igralka oglasila na družbenih omrežjih.

"Pred nekaj meseci so mi diagnosticirali multiplo sklerozo. Bilo je čudno potovanje, vendar sem imel ogromno podpore ljudi, ki se prav tako spopadajo s to boleznijo. To bo težka pot, a je treba naprej. Razen če pot kdo blokira. Kot je rekel eden od mojih prijateljev z multiplo sklerozo - zbudimo se in naredimo, kar moramo. In to je tisto, kar počnem, zato trenutno prosim za zasebnost, medtem ko grem skozi vse to. Hvala,« je takrat zapisala. 

Christina se je pred tem borila z rakom dojke in leta 2008 prestala dvojno mastektomijo.