gorenjski gaunarji

Pr'Hostar 2‰ že prvi teden več kot 45 tisoč gledalcev

M. T. V.
3. 11. 2022, 09.14
Posodobljeno: 3. 11. 2022, 10.24
Deli članek:

Očitno drugi del odštekane slovenske komedije sproža še večjo evforijo, kot jo je leta 2016 prvi del, ki je postal najbolj gledan domači film v samostojni Sloveniji.

Promocijski material
Pr'Hostar 2‰

Komedija Pr'Hostar 2‰ in njeni 'gorenjski gaunarji' so v prvem tednu dni rednega predvajanja nasmejali že več kot 45.000 gledalcev, od tega 33.862 samo v otvoritvenem vikendu, kar je največji otvoritveni vikend letošnjega leta. S tem so ustvarjalci Pr'Hostar 2‰ spisali novo poglavje v svoji knjigi rekordov, saj so presegli rezultate prvega dela (tega si je v otvoritvenem vikendu ogledalo nekaj več kot 28 tisoč gledalcev)in tudi tokrat že v otvoritvenem vikendu dosegli mejnik za podelitev prve zlate role (nagrada za več kot 25 tisoč gledalcev). 

V prvem filmu smo spoznali svojeglavo osebje hotela Pr'Hostar, ki so v boju za svoje službe uspešno združili moči in pregnali tako novega kupca kot tudi stiskaškega direktorja. Kaj se je zgodilo zatem? Jim je alpski biser uspelo spremeniti v cvetoči posel ali pa so jih prav po slovensko napadle notranje razprtije?

Igralska zasedba drugega dela ostaja ista: Dejan Krupić, Goran Hrvaćanin, Mario Ćulibrk, Niko Zagode, Aljoša Armuš, Haris Raković, Mateja Terseglav in Miha Brajnik, prav tako režiser Luka Marčetić.