Pretepeni vodovodar

Razjarjena princesa: »Tega psa je treba ubiti. Ne zasluži si živeti.«

S.R.
16. 3. 2018, 09.16
Posodobljeno: 16. 3. 2018, 10.46
Deli članek:

Francosko sodišče je izdalo nalog za prijetje savdske princese Hasse bint Salman.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Hassa bint Salman, hčerka kralja Salmana, je osumljena, da je svojega varnostnika naščuvala nad vodovodarja, ki je v njenem stanovanju v Parizu opravljal hišna popravila, je tiskovni agenciji AFT včeraj razkril vir blizu preiskave. Princesa ima sicer podobno kot številni člani savdske kraljeve družine v Parizu svoje nepremičnine.

Čeprav je bil nalog za prijetje izdan že decembra, so francoski mediji o tem poročali šele ta teden. Incident naj bi se sicer zgodil pred skoraj 18 meseci. Če gre verjeti navedbam pretepenega vodovodarja, je zgolj posnel nekaj fotografij, da bi lahko po opravljenem delu pohištvo postavil nazaj na svoje mesto. Ko je to videla princesa, je domnevno začela vpiti in klicati svojega varnostnika, proti kateremu naj bi nato zalajala: »tega psa je treba ubiti. Ne zasluži si živeti!« Varnostnik naj bi vodovodarja nato zagrabil, ga udaril v glavo, mu zavezal roke ter zaukazal, naj se spusti na kolena in princesi poljubi stopala. Po nekaj urah naj bi mu dovolili, da pobere svoja šila in kopita, vendar naj bi mu pri tem zasegli njegovo orodje. Tako vsaj trdi vodovodar, ki je imel po navedbah policije med zaslišanjem na telesu vidne znake nasilja.

Varnostnika so le mesec dni po incidentu obtožili nasilništva in uporabe orožja, nezakonitega omejevanja gibanja, kraje ter groženj s smrtjo. Princesa se je kmalu po tem vrnila v Savdsko Arabijo, kjer po ukazu njenega polbrata princa Mohameda bin Salmana domnevno čepi v hišnem priporu. Kot naj bi takrat dejala svojemu odvetniku, je mislila, da je vodovodar stanovanje fotografiral z namenom, da bi fotografije prodal medijem, ko pa je v prostor vstopil varnostnik, pa je iz njegovih rok ravno poskušala iztrgati fotoaparat.