INTERVJU

Čas je za spremembe, pravi Damjan Murko

N.S. / Novice Svet24
15. 3. 2018, 21.08
Deli članek:

Slovenski slavček, mojster samopromocije številka ena, Damjan Murko, je že 15 let prisoten na estradnem nebu in kot izredno bister človek natanko ve, kako se stvarem streže.

Bojan Mihalič
15 let kariere bo zaznamoval s koncertno turnejo.

V vseh letih, odkar se je slavček Damjan Murko prvič pojavil na medijski sceni, je postregel z marsikatero provokacijo.

Kako gledate na vse, kar o vas govorijo v zadnjem času?

Moja profesija je že od začetka kariere, ki traja že celih 15 let, ista. Slediti sebi in seveda svojemu občinstvu. Vse mi je kristalno jasno, vem, kaj delam in zakaj. Vse, kar se govori o meni, je dobro, pa četudi se govori slabo. (smeh) Jaz že vem, zakaj je tako in zakaj je to zmeraj dobro.

Tibor Golob
Provokator številka ena - Damjan Murko

Zdi se, da imate vse stvari načrtovane že vnaprej, koliko je igranja in koliko pristnega Murka?

V intervjujih se poskušam odpreti, da lahko ljudje začutijo pristnost pravega Damjana. Dejstvo pa je, da je vse to del igre, da mi publika verjame in da sem sebi in drugim dokazal, iz kakšnega testa sem. Petnajst let ni mačji kašelj. Zdaj sem tukaj, ker sem si zmeraj želel biti.

Vaša pesem Šok ima skopaj že dva milijona ogledov, ste najbolj iskana medijska osebnost na spletu, pevec, organizator porok ... S čim nas lahko še presenetite?

Veliko adutov še skrivam v rokavu. Seveda pa lahko zdaj končno govorimo o glasbi. Trači in naslovnice vsak teden me ne zanimajo več. Jaz sem svoje povedal in pokazal, zdaj je pomembna samo glasba. Nova balada Ne zaklepaj vrat srca se že vrti na radijskih postajah, začel sem koncertno turnejo ob petnajstletnici kariere.

Pa bo res samo in zgolj glasba od zdaj zaznamovala vašo pot?

Damjan Murko je pevsko kariero začel leta 2000 z nastopom na manjši prireditvi Živilko poje, se spominja. "Po izidu prve plošče z naslovom Poleti lastovka pa sem začel pogosteje nastopati."

Se bojim, da ne. (smeh) Rdeča nit je in bo ostal šok. Ljudje od mene pričakujejo kruha in iger in jaz jim to dajem. Nočem ustaviti starega dobrega Murka, ki ga imajo ljudje še zmeraj tako radi, ga pa, priznam, zaviram. Po vseh teh letih sem zrelejši, modrejši in prioritete se tako v zasebnem življenju kot v poslovnem spremenijo!

Zakaj mislite, da ste že toliko let zanimivi, zakaj takšen fenomen?

Morda sem imel srečo, da sem bil res prvi pravi samopromotor pri nas. V tujini so bili tega vajeni in je vprašanje, kako bi na moj lik gledali drugje. Sicer me pa tudi ne zanima. Zakaj bi silil drugam in bil drugje številka dve, če sem lahko tukaj številka ena. Dobro se počutim v svoji koži in všeč mi je vloga, ki jo igram že petnajst let.