Bernarda Oman

Zvezdnica sprejela nov poklicni izziv

Teja Pelko
19. 1. 2018, 20.34
Deli članek:

Igralko MGL zelo dobro poznajo ljubitelji gledališča, močno pa se je v spomin vtisnila tudi oboževalcem serije Reka ljubezni.

Marko Vavpotič / M24.si
Da se bo pridružila seriji, je Bernarda vedela že od vsega začetka. Načrtovano je bilo, da se v prvi sezoni o njenem liku ves čas govori, pojavi pa se šele v drugi sezoni.

Bernarda Oman je namreč v zadnjem delu prve sezone Reke ljubezni poskrbela, da je vsem zastal dih, s tem, ko se je kot mama glavnih junakov Roka in Blaža povsem nepričakovano vrnila v njuno življenje.

Zakaj ju je sploh zapustila, nam Bernardani smela razkriti, nam je pa zaupala, da je veliko razmišljala o tem, v kakšni stiski mora biti človek, da stori kaj takšnega. »Najbrž je to ena od najhujših stvari, ki jih lahko človek naredi – vsaj tako gledamo na to. A kdo sem jaz, da bi jo sodila? Najbrž je imela močne razloge, da je to naredila, in v resnici ni imela moči, kot sama potem tudi večkrat poudari, da bi ji uspelo ravnati drugače kakor tako, da je preprosto šla,« je dejala Omanova.

Priljubljena serija se na Pop TV vrača spomladi. V drugi sezoni tudi z Bernardo Oman v vlogi Rokove in Blaževe mame Vide. 

RADA DELA

Za sodelovanje v seriji je ni bilo težko prepričati, saj zelo rada snema in ima zelo rada kamero. »Usodno vino oziroma rezultat, ki ga je Perfo kot produkcijska hiša pokazal, je več kot soliden, tako da pravzaprav nisem imela nobenih zadržkov, da ne bi sodelovala z njimi. Dobro se je brusiti pred kamero kot igralec. Vesela sem vseh priložnosti. Sicer so me že prej vabili za dve stvari, iz drugih produkcijskih hiš, a se mi časovno ni ujelo. Zdaj pa se mi je in upam, da bo šlo tudi tako naprej. Res pa je, da v gledališču nisem tako zelo zasedena oziroma sem manj kot prej, malih otrok nimam več, imam jih samo kdaj pa kdaj za popaziti, in nimam partnerja, kar pomeni, da mi ostane dovolj časa, da lahko počnem tudi to, in to z veseljem počnem,« nam je povedala 58-letnica.

NA SNEMANJU ZELO UŽIVA

V ekipi so jo sprejeli zelo lepo, z veseljem in s spoštovanjem. »Zelo hitro sem se vklopila. Že prej sem jih šla nekajkrat pogledat, ker sem si to želela. Vzdušje v ekipi je res fino,« pravi Omanova, ki si zelo želi, da bi bila všeč gledalcem in da bi zadovoljila njihova pričakovanja. Manj navdušeni nad njeno novo vlogo sta vnukinji Ronja in Nana Ama, ki bi raje videli, da bi bila več z njima, a kot pravi babica, bo imela tudi za to kljub novemu izzivu dovolj časa.