ŽALOSTNO

Posneli sta selfi, nato pa jo je zadušila

S.A.
20. 1. 2018, 07.01
Deli članek:

Cheyenne Rose Antoine je fotografijo, na kateri se z Brittney Gargol veselo nasmihata, ona pa ima okoli pasu oprtano morilsko orožje, posnela približno šest ur pred umorom.

Facebook
Fotografija Cheyenne Rose Antoine (levo) in Brittney Gargol, ki je bila objavljena na facebooku.

Širok moder pas z veliko zaponko so policisti med preiskavo našli na cesti v bližini trupla. Brittney je bila brez obutve, vzrok smrti pa je bila zadušitev.

Enaindvajsetletna Cheyenne Rose Antoine je pred dnevi priznala krivdo za umor 18-letne Brittney Gargol. Njeno truplo so 25. marca 2015 našli v bližini odlagališča v kanadskem mestu Saskatoon, ki leži v kanadski provinci Saskatchewan na jugu države.

Na podlagi fotografije

Policisti so dve leti po krutem zločinu morilko odkrili na podlagi fotografije, ki jo je objavila na družbenem omrežju Facebook in na kateri je vidno morilsko orožje – pas, s katerim je zadavila svojo prijateljico. Širok moder pas z veliko zaponko so policisti med preiskavo našli na cesti v bližini Brittneyjinega trupla. Brittney je bila brez obutve, vzrok smrti pa je bila zadušitev.

Facebook
Brittney je umrla 25. marca leta 2015.

Šest ur pred …

Cheyenne je fotografijo, na kateri se s Brittney veselo nasmihata, sama pa ima okoli pasu oprtano morilsko orožje, posnela približno šest ur pred umorom. Sprva je sicer Cheyenne predstavila malce drugačno zgodbo, kot je v resnici bila. Policiji je dejala, da sta se z Brittney zabavali po nočnih klubih, nato pa naj bi Brittney prostor zapustila z neznanim moškim. Cheyenne je umor priznala prijatelju in mu povedala, da je udarila Brittney in jo zadavila. Hladnokrvna morilka je dejala, da sta bili s prijateljico pijani in zadeti ter sta se sporekli.

Kaj se je dogajalo

Policija je s pomočjo facebooka ugotovila, kaj se je dogajalo. Jutro po umoru je namreč Cheyenne na Brittneyjinem facebook profilu objavila zapis: »Kje si? Nič te ni slišati. Upam, da si varno prispela domov.«

Morilka je zdaj priznala odgovornost za dejanje, vendar pa pravi, da se ne spomni, da je Brittney ubila. Cheyenne je torej pristala za zapahi, sodišče jo je namreč zaradi umora prijateljice obsodilo na sedem let zapora.