Množičen pretep in smrt

Kdo je trojica, ki v priporu čaka na epilog krvave drame v Mariboru

G.T./S.R.
19. 1. 2018, 19.50
Posodobljeno: 19. 1. 2018, 19.50
Deli članek:

Usodno jutro v Mariboru je verbalni obračun prerasel v krvavo nasilje, ki ga je z življenjem plačal Mario.

Gabrijel Toplak
Tragičen konec spora na Vodnikovem trgu.

Kot smo že poročali, je preiskava množičnega pretepa 7. januarja na Vodnikovem trgu, ki je bil usoden za 25-letnega Maria prešla v zaključno fazo. Zdaj je že znano, da je bil povod za pretep, ki se je končal s tragedijo, povsem absurden. Bagatelni spor zaradi vozil na cesti je prerasel v vsesplošno nasilje, v katerega se je vključila še trojica, ki se je nahajala v bližini. Del te trojice je bil tudi Mario.

Mariborski policisti so v povezavi z nasilništvom k preiskovalnemu sodniku privedli tri osumljence,stare 28, 35 in 44 let. Utemeljeno so osumljeni, da so v sostorilstvu s še štirimi moškimi izvršili očitano kaznivo dejanje nasilništva, vendar si policisti za pridržane zaenkrat še ne upajo trditi, da bi bili povezani tudi s povzročitvijo poškodb, ki so bile kasneje usodne za 25-letnika.

V priporu so se po naših informacijah znašli M. G., D. P. in G. M., pri čemer je D.P., ki sicer dela za podjetje, katerega direktor in lastnik je tudi solastnik Večera, v Mariboru precej znan kot organizator večine koncertnih dogodkov v mestu. Več podrobnosti o jutranjem nasilju in osumljencih si preberite v jutrišnji izdaji časnika Novice Svet24.