Zabava

Za poroko godnih princev je vse manj

S.N.Č.
10. 12. 2017, 17.15
Posodobljeno: 10. 12. 2017, 17.15
Deli članek:

Zadnji obračun med samskimi princi, ki še iščejo svoje pepelke, je bil spomladi 2011.

Profimedia
Prvi na lestvici najbolj zaželenih samcev – mladi jordanski frajer Hussein bin Abdullah.

Profimedia
Pierre Casiraghi

Profimedia
Andrea Casiraghi

Takrat je bila povod za spisek zaželenih modrokrvnih samcev poroka princa Williama, tokratni spisek pa je seveda zakrivila zaroka njegovega mlajšega brata Harryja, ki je dolga leta veljal za najbolj zaželenega princa med nežnejšim spolom.

Situacija na »poročnem trgu modre krvi« pa se je v šestih letih drastično spremenila.

Leto 2011

Če izpustimo princa Harryja, so med dvanajstimi sanjskimi princi pred šestimi leti izstopali trije, ki pa so danes že vsi oddani in očetje.

Najviše na lestvici zaželenih sta bila sinova monaške princese Caroline Andrea in Pierre Casiraghi, ki sta se oba oženila stanu nadvse primerno. Starejši Andrea (33) je leta 2003 usodni da dahnil Tatiani Santo Domingo, bogati dedinji kolumbijsko-brazilskega porekla, s katero pričakujeta že tretjega otroka. Njegov mlajši brat, danes 33-letni Pierre, pa se je pred dvema letoma poročil s pripadnico ene najuglednejših in najbogatejših italijanskih družin BoromeoBeatrice, s katero imata sina.

Ob njunem boku je bil danes osemintridesetletni švedski princ Carl Philip, ki se ga je držal vzdevek disneyjevski princ – lep, visok, temen, vrhunski smučar, umetnik in avtor dokumentarnih filmov. Srce mu je vzela manekenka in udeleženka resničnostih šovov Sofia Hellquist, s katero sta poročena dobri dve leti in sta povila že dva sina.

Leto 2017

Na poročnem tržišču je danes pet princev, ki so po letih primerni za skok v zakon, a z eno izjemo nihče, ki bi jemal dih. Luksemburški princ Sebastien (25) in francoski princ Jean (31) pač nimata kvalitet lomilcev src, belgijski princ Joachim pa bi se s svojimi 48 leti težko uvrščal med najbolj zaželene ženine.

V ožji izbor tako pride le nesramno bogati in na oko prijetni dubajski šejk Hamdan (35), prvi na lestvici pa je brez konkurence triindvajsetletni jordanski princ Hussein. Jordanski prestolonaslednik je zvezda družbenih omrežij, druži se z najvplivnejšimi svetovnimi politiki, a očitno tudi ni tak tradicionalist, ki bi zbujal strah – kamelo je namreč že davno zamenjal za sodobno prevozno sredstvo – dirkalni motor.