Humoristična serija

Tudi slavne mame ga včasih polomijo

Teja Pelko
9. 12. 2017, 21.05
Deli članek:

Na naše male ekrane prihaja nova humoristična serija, v središču katere bodo mame. Nanizanka bo na svež in duhovit način prikazala življenje žensk, zlasti zaposlenih sodobnih mam, ter njihove zabavne in manj zabavne izkušnje z moškimi in otroki.

Marko Vavpotič / M24.si
Julija (Vesna Pernarčič) je mama, diplomirana igralka, ki dela v Mirovem lokalu. Želi si resne zveze, a ne za vsako ceno.

Ideja za serijo se je Ivani Jurković porodila ob ogledu gledališke predstave Mame, ki so jo na podlagi lastnih izkušenj, a z drugimi življenjskimi okoliščinami ustvarile priznane igralke in mame: Tijana Zinajić, Vesna Pernarčič, Barbara Medvešček, Vesna Slapar in Ana Urbanc.

Vesni, Barbara in Tijana nastopajo tudi v nadaljevanki, a s spremenjenimi imeni in otroki, uvedli pa so tudi nove like: Mašo (upodablja jo Lea Cok), ki nima otrok in je svakinja ene od mam, ter moške: Mirjaninega brata Mira (Lotos Šparovec), lastnika lokala Angel bar, kjer se ženske srečujejo, Tatjaninega moža Klemna (Uroš Smolej), uspešnega plastičnega kirurga, ter Ivinega moža Igorja (Aljoša Koltak), izumitelja in raziskovalca. Prva epizoda bo na sporedu na silvestrovo na TV SLO 1.

Igralke so nam razkrile, da na snemanju zelo uživajo, srečevanja pa pogosto izkoristijo tudi za izmenjavo izkušenj in tarnanja o tegobah materinstva, ki jih imajo trenutno kot matere najstniških otrok precej. Priznavajo pa, da tudi same še zdaleč niso (bile vedno) popolne.

TUDI IGRALKE SO SAMO LJUDJE

Vesna Pernarčič nam je zaupala, da je kot mati naredila veliko neumnosti. Večkrat ji je pred zdaj že najstnikoma ušla kakšna grda beseda, ko je živčna, pa se včasih začne neupravičeno dreti na njiju.

Barbara Medvešček pravi, da na dnevni bazi kaj narobe naredi. Sina je večkrat po nesreči polila in ga sunila, enkrat, ko je bil še čisto majhen, pa ga je pozabila obuti. »Bilo je zjutraj in seveda se mi je mudilo v službo. Živeli smo v petem nadstropju brez dvigala. Oblekla sem ga v kombinezonček in sva se odpravila po stopnicah. Prišla sva že skoraj dol, ko mi je rekel: 'Mami, kaj pa čevlji?' In sva šla še enkrat gor. (smeh) Zdaj mi kar pove, kaj sem narobe naredila, a po svoje je to dobro, ker se potem pogovoriva. Upoštevam ga, vsaj poskušam ga. Zdi se mi super, da je tako svoboden, da mi pove, kar ga moti. Trenutno je sicer vse 'kontra', ker je star 15 let in je pubertetnik. Je hud moralist; to, da so mi ob strani zabrili lase, se mu zdi grozno,« nam je razkrila igralka.

Tijana Zinajić pravi, da je kot mama naredila veliko napak – od prepirov pred otroki do zamujanja po otroka v vrtec in tega, da so pozabili prinesti kakšne stvari, ki so jih potrebovali v vrtcu. »Ogromno stvari narediš narobe. Zdaj ko 'smo' v puberteti, večinoma kaj narobe narediš. Vse je narobe, tudi kako dihaš,« nam je v smehu dejala igralka.

Tudi Vesna Slapar priznava, da ni popolna mati. »Otroka sem večkrat pozabila peljati na dejavnosti, pa kakšne stvari nismo naredili za šolo, ker smo pozabili na to. Najhuje pa mi je, kadar znorim na fanta in povzdignem glas, čez dve uri pa se zavem, da je šlo izključno za mojo frustracijo in za moje probleme ter da nista bila onadva čisto nič kriva, ampak je meni prišlo do vrha in sem nekje mogla ven spraviti ta dim in sem to naredila na njiju. Zaradi tega se najbolj sekiram. Se trudim, da se mi to ne bi dogajalo, a se mi še vedno. Vsaka mama je človek; nisi stroj, ne moreš vedno tako odreagirati, kot bi rad. Sem se pa zelo zgodaj naučila opravičiti, kar sem prenesla tudi na svoja sinova. Trenutno so stvari zelo drugačne. Imam namreč dva najstnika. Moram reči, da se na to obdobje še malo navajam. Zdi se mi, da sem znala biti mama tam do 13. leta, za to, kar je zdaj, se pa še malo učim,« nam je zaupala.