Soočenje s praznino

Prvi prazniki brez Roberta: "Nič več ni in ne bo, kot je bilo"

A.C. / Zvezde
9. 12. 2017, 11.46
Posodobljeno: 9. 12. 2017, 12.13
Deli članek:

Potem ko se je aprila po hudi bolezni poslovil radijski in televizijski voditelj Robert Bogataj se je življenje spremenilo za njegovo življensko sopotnico Meto Ornik. pišejo v novi številki revije Zvezde.

Vito Tofaj
Meta Ornik je pred kratkim prišla tudi na pletenje adventnih venčkov v Waldorfsko šolo, kamor sta leta in leta zahajala skupaj z Robertom.
Kako do revije Zvezde. Na spletu zelo preprosto. TUKAJ.

Mnogi se veselijo prihajajočih praznikov – časa veselja, druženja in utrjevanja medčloveških vezi. Desetletja sta decembrske praznične dneve nestrpno pričakovala tudi Robert Bogataj in Meta Ornik, eden najtrdnejših poslovnih in zasebnih tandemov, ki sta bila skupaj tudi zaščitni znak otroških in mladinskih oddaj ter oddaje O živalih in ljudeh.

Sredi letošnjega aprila se je Robert po hudi bolezni poslovil. Za Meto se poslej svet vrti drugače. Ker se v naši družbi premalo govori o žalovanju, ki je v predprazničnem času za tiste, ki so pred kratkim izgubili ljubljeno osebo, še posebej težko, se je Meta kljub bolečini in praznini, s katerima se sooča, opogumila in za revijo Zvezde iskreno spregovorila o svojih občutjih v tem času.

»Z nostalgijo se spominjam decembrskih praznikov svojega otroštva. Starši so mi znali vedno pričarati kaj lepega in prijetnega ter poskrbeti za vznemirjenje ob pričakovanju dedka Mraza. Verjetno sva si z Robertom tudi zaradi svojih lepih otroških izkušenj vedno, tudi v obdobjih, ko sva veliko delala, v teh decembrskih dneh vzela čas zase in za druženje s prijatelji. Čeprav sva sicer zelo rada potovala, sva bila v tem obdobju leta najraje doma,« se spominja Meta in dodaja: »Poskušam se spominjati mnogih lepih stvari, a se hkrati zavedam, da nič več ni in ne bo, kot je bilo.«