Siddharta

FOTO: Znane pesmi zazvenele v povsem novi podobi

Teja Pelko
9. 12. 2017, 07.45
Deli članek:

Glasbeni sladokusci so po zaslugi skupine Siddharta in njenih gostov izdatno prišli na svoj račun.

M24/Marko Vavpotič
Zvezde večera so nastopili v postavi: Tomi Meglič, Primož Benko, Jani Hace, Tomaž Okroglič Rous, Boštjan Meglič in Martin Janežič - Buco.

V Kinu Šiška smo namreč slišali 20 njihovih pesmi v povsem predrugačeni, novi podobi.

Siddharta je izbiro desetih skladb najprej kavalirsko prepustila svojim gostom, med katerimi so bili Hamo & Tribute 2 Love, Koala Voice, MRFY in Jardier, Matter, Murat, Neca Falk, Elvis Jackson, Marko Hatlak, Bojan Cvetrežnik, Gianni Poposki in Patetico. Vsi so svoje delo opravili odlično, največ poguma – za izštekano oziroma že kar odštekano različico – pa so pokazali Murat pri skladbi Klinik in skupina Matter, ki si je dala duška pri pesmi Platina.

Igralcu Janu Bučarju so bile najbolj všeč priredbe Hama & Tribute 2 Love, Giannija Poposkega in Bojana Cvetrežnika ter Elvis Jacksonov in Marka Hatlaka. »Te izvedbe so mi bile res dobre, sicer pa je vedno zanimivo slišati preoblečene verzije,« nam je razkril igralec, ki skupino Siddharta spremlja že vse od začetka, saj se mu zdi super bend. 

M24/Marko Vavpotič
Kitarist skupine Hamo & Tribute 2 Love Peter Dekleva, pevec skupine Elvis Jackson David Kovšca, Hamo, bobnar skupine Elvis Jackson Marko Soršak - Soki in Tomi Meglič.

Enako meni pevec skupine Noctiferia Gianni Poposki. »Siddharta je en slovenski fenomen. Dosegli so vse, kar so lahko. Rečem lahko samo: vsa čast!« je dejal Gianni, ki je obiskovalce navdušil s priredbo komada T.H.O.R.; izvedel ga je samo ob spremljavi violine, kar je bilo zanj, ki je navajen metal zvoka, velik izziv. »Super mi je bilo. Nekaj novega. Zelo dober izziv. Lahko rečem, da je bilo malo izven mojih okvirjev, glede na to, da sem imel samo en klasični inštrument. Vajen sem namreč metal zvoka. A na srečo sem imel ob sebi enega najboljših violinistov pri nas, Bojana Cvetrežnika, ki je dal res vse od sebe in svojo nalogo odlično opravil,« nam je razkril. Navdušen pa je bil tudi nad odzivi občinstva: »Vesel sem, da so ljudje moj nastop tako dobro sprejeli, tudi člani Siddharte so mi dejali, da je bilo dobro.« 

Z odzivi občinstva in priredbami gostov so bile prav tako zelo zadovoljne zvezde večera, ki so se za ta koncert okrepile še s tolkalistom Martinom Janežičem - Bucem. »Šesti december 2017 je spet en dan za v beležko. Dan za obujati spomine in za pokazati, česa smo se lotili, kakšne ideje vse imamo ter da smo glasbeniki tudi prijatelji in da imamo veliko idej tudi že na narejeno glasbo. Mi smo naredili vse, kar smo lahko, od sebe smo dali 110 odstotkov. Utrujeni smo, se nam pa zdi, da nas čaka še kar nekaj prijetnega druženja. Tega se zmeraj veselimo,« nam je povedal frontman skupine Siddharta Tomi Meglič.

M24/Marko Vavpotič
Dario Nožić Serini iz skupine Matter in Murat.