Zapleti

Spor zaradi poročne torte

S.N.Č.
9. 12. 2017, 08.00
Deli članek:

Najbolj znana zaročenca na svetu bosta na svoji poroki očitno kršila stroga kraljevska pravila.

Profimedia
Poznavalci razmer na dvoru menijo, da si Harry in Meghan lahko izmišljujeta, kolikor hočeta, a če bo po mizi udarila kraljica in postavila svoje zahteve, se ji bosta morala pač ukloniti.

Britanskega princa Harryja in igralko Meghan Markle do vstopa v zakonsko zvezo, ki bo maja 2018, loči še skoraj pol leta, a je njuna poroka trenutno najbolj vroča tema na dvoru in v medijih.

Profimedia
Resda je Harry kraljičin najljubši vnuk, a verjetno vsemu, kar si je zamislil, ne bo ustregla.

Tradicija, ki velja med aristokracijo že stoletja, naj bi se namreč, tudi ko gre za mlade, v popolnosti spoštovala. A Harry bo očitno prvi plemič, ki bo pravila kršil in vztrajal pri svojih željah. Verjetno jih bo še ogromno, saj se je močno zapletlo že pri tako vsakdanji stvari, kot je poročna torta.

Banane in množica

Razvedelo se je namreč, da bo glavna sestavina poročne torte Harryja in Meghan njuno najljubše sadje – banana, kar je po pravilih nedopustno.

Vsi člani kraljeve družine morajo imeti v poročnih tortah izključno suho in kandirano sadje. Razlog za tako izbiro sestavine je v običaju, po katerem se nekaj koščkov namenoma prihrani in se jih čez nekaj dni proda na dražbi, katere izkupiček gre v dobrodelne namene, banana pa je najbolj hitro pokvarljivo sadje.

Drugi zaplet pri načrtovanju poroke pa je nastal zaradi namena mladoporočencev, da bo njuna poroka najbolj množična kraljevska poroka, kar jih je bilo. Ker je že dogovorjeno, da bo slavje neposredno prenašala televizija, bo poleg aristokracije z vsega sveta nanj povabljenih tudi ogromno Meghaninih prijateljev iz Amerike in Kanade, ki večinoma delajo v medijih in jim bo tovrstna promocija prišla še kako prav.